TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policijos vadas įspėja, kad žmones tikrins ne tik punktuose, bet ir miestuose: „Stabdys, tikrins, aiškinsis“

Šeštadienio popietę policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pranešė, kad patikros punktuose jau patikrinta tūkstančiai žmonių, šimtams teko apsigręžti, į miestus ir miestelius jie nebuvo įleisti, nes negalėjo pagrįsti kelionės tikslo. Anot policijos vado, konfliktinių situacijų dėl velykinių kelionių draudimų beveik nekilo, nors kuriozų ir pasitaikė. Beje, žmonės tikrinami ne tik patikros punktuose, bet ir pačiuose miestuose.
Policijos užkardos įvažiuojant į Kauną
Policijos užkardos įvažiuojant į Kauną / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

R.Požėlos įsitikinimu, riboti asmenų judėjimą šalies viduje buvo būtina. Pareigūnai jau patikrino tūkstančius transporto priemonių, šimtams ekipažų teko apsisukti.

„Žmonės nesugebėdavo pateikti įrodymų, arba mūsų duomenų bazės rodydavo, kad tas žmogus su ta savivaldybe neturi nieko bendro“, – priežastis, kodėl neįleidžiami žmonės, vardino generalinis komisaras.

Anot jo, policininkai patiki žmonėmis, o kartais į situacijas pažiūri kūrybiškai.

„Žmogus sakė, kad gyvena viename kaime. Mūsų pareigūnas paklausė, tame kaime yra viena degalinė, kokia? Žmogus susimąstė ir nepataikė. Taikom visas įmanomas priemones, bet taip, patikime“, – sakė jis.

Policijos vadas pasidžiaugė, kad konfliktinių situacijų išvengta, gyventojai į situaciją žiūri supratingai.

Tiesa, neišvengta nesusipratimų. Druskininkuose buvo atvejis, kai ten gyvenančiai moteriai tik po ginčų su pareigūnais leista likti mieste, nors iš jo net nebuvo išvažiavusi.

„Kiek žinau, transporto priemonė registruota vienoje savivaldybėje, asmuo registruotas kitoje ir žmogus nesugebėjo pateikti įrodymų, kad dirba ir gyvena Druskininkuose, – kalbėjo R.Požėla ir pridūrė. – Policija tikrinimus atliks ne tik patikros punktuose, bet ir miestuose, tikrins, stabdys ir aiškinsis.“

Beje, generalinis komisaras užsiminė ir apie kuriozines istorijas, pavyzdžiui, kai iš Anykščių į Ukmergę atmynusiam dviratininkui liepta apsisukti.

Jau baudžia ir už kaukes

Nuo penktadienio įsigaliojo reikalavimas viešojo vietoje nešioti kaukes, už jo nesilaikymą gresia bauda nuo 500 iki 1000 eurų.

Už kaukių nenešiojimą jau surašyti ir pirmieji protokolai, tiesa, jei asmuo per pastaruosius metus nebaustas administracine tvarka, jam skiriama pusė minimalios baudos – 250 eurų.

Tiesa, R.Požėla akcentavo, kad pirmiausia gyventojai perspėjami, policija tikrai neskuba rašyti protokolų.

„Protokolų yra surašyta virš 120 praeitą parą, taip pat ir už kaukių nedėvėjimą, – sakė jis. – Bet protokolus rašysime kaip paskutinę priemonę, kai kitos priemonės neveikia. Panašu, policija tokiu principu ir vadovaujasi.“

„Pavyzdžiui, Marijampolėje ėjo trys jaunuoliai, nesilaikė saugaus atstumo, nesidėjo kaukių. Perspėjus elgėsi įžūliai, nesuprato situacijos, teko rašyti protokolus. Tikiu, kad ir kitos situacijos analogiškos“, – papasakojo jis.

Vilniuje patikrinta apie 7 tūkst. automobilių

Vilniaus apskrities policijos vadas Saulius Gagas sakė, kad iki 7 val. ryto buvo patikrinta maždaug 7 tūkst. automobilių. 221 automobilis buvo neįleistas į sostinę.

„Žmonės geranoriškai reaguoja, nekyla konfliktinių atvejų“, – sakė S.Gagas.

Apgręžiami žmonės dažniausiai – jaunuoliai, sakę, kad važiuoja pas drauges ar aplankyti tėvus.

„Toks jaunimas, mėgstantis savaitgalius ir vakarus leisti sostinėje, jie galvoja taip daryti ir šį savaitgalį. bet jiems buvo pasakyti grįžti ten, iš kur atvažiavo“, – pasakojo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius