Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ vadovo paviešinti planai nustebino daugelį: pareiškė, kad 911 niekada nebus elektrinis

„Porsche“ generalinis direktorius Oliveris Blume’as naujausiame interviu pareiškė, kad „Porsche 911“ niekada nebus elektrinis. Tačiau tuo pačiu pripažįsta, kad jie „negali sustabdyti“ automobilių elektrifikacijos.
„Porsche 911“
„Porsche 911“ / Gamintojo nuotr.

Prieš dvejus metus Oliveris Blume’as galvojo kiek kitaip ir kėlė mintį, kad 911 visgi gali tapti elektriniu.

„Aš drįstu spėti, kad iki 2030-ųjų sportiškoji „Porsche“ jau turės elektromobilį. Kas žino – galbūt iki tada net ir mūsų ikoninis sportinis automobilis 911 taps elektriniu“, – tąkart teigė „Porsche“ vadovas.

Panašu, kad jau persigalvojo. Naujausiame interviu „Porsche“ vadovas Oliveris Blume’as jau kalba visai kitaip apie 911 elektrifikavimą.

Jis tvirtina, kad „Porsche“ judės elektrifikacijos kryptimi, bet tuo pačiu visada išliks tuo automobilių gamintoju, kuris gamins vidaus degimo variklį (VDV) turinčius automobilius ir 911 visada bus tik su VDV.

„Iki 2025-ųjų apie 50 proc. visų „Porsche“ transporto priemonių bus elektrinės arba hibridinės. Ir visgi, „Porsche“ visada siūlys automobilius su vidaus degimo varikliu ir ypač 911 modelio atveju. Tačiau mes suprantame, kad negalime sustabdyti automobilių elektrifikacijos proceso“, – sakė O.Blume'as.

Iki šiol „Porsche“ tikslai automobilių elektrifikacijos srityje buvo kiek neaiškūs, bet tie „50 proc. iki 2025-ųjų metų“ leidžia suprasti, kad kompanija elektromobilių ir hibridinių automobilių kūrime visgi rodys daugiau pastangų.

„Porsche“ jau daug pastangų įdėjo ir į savo pirmąjį „Taycan“ elektromobilį, kurio planuojama pagaminti 40 000 vienetų.

Pripažinkime, Oliverio Blume’o pareiškimas yra gana dviprasmiškas. Tarsi ir reikėtų džiaugtis, jog „Porsche“ ketina įdėti daugiau pastangų, judant automobilių elektrifikacijos linkme, bet tas noras įnirtingai likti prie vidaus degimo variklį turinčio 911 – verčia kilnoti antakius.

Iš kur toks užsispyrimas? Juk niekas nepatikės, kad Vokietijos gamintojas negali pagaminti sportinio elektrinio automobilio. Jau su „Taycan“ įrodė, kad „Porsche“ tą puikiai sugeba.

Ką gi, laikas parodys kaip bus iš tikrųjų. Pastaraisiais metais senieji automobilių gamintojai pamėgo garsiai reikšti mintis apie automobilių elektrifikaciją ir neretai po kurio laiko savo nuomonę keičia. Galbūt ir „Porsche“ vadovas persigalvos.

O ką jūs manote apie tokius Oliverio Blume’o pareiškimus? Logiškas sprendimas gaminti VDV automobilius ir po truputi judėti elektrifikacijos linkme, ar reikėtų greičiau persiorientuoti ir pagaminti elektrinį 911?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius