Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Prabangiausi Lietuvoje įsigyti automobiliai: už 300 tūkst. EUR – net su šampano taurėmis

Nors Lietuva tradiciškai laikoma senų, vidutiniškai 15-os metų, automobilių Meka, mūsų šalyje nuperkama ir daugybė išskirtinių, prabangios komplektacijos automobilių. Ir naujų, ir naudotų kainos – didesnės už namo sostinėje.
„Bentley Bentayga Mulliner“
„Bentley Bentayga Mulliner“ / Bentley nuotr.
Temos: 2 Bentley Automobilis

Naujas „Bentley“ – už rekordinę kainą

Brangiausias praėjusių pirkinys – ryškios oranžinės spalvos „Bentley Bentayga Mulliner“, kurio kaina kiek daugiau nei 300 tūkst. EUR. Automobilį įsigijo Lietuvos gyventojas. Tikslus spalvos kombinacijos pavadinimas – „Onyx over Orange Flame“.

Tai – kol kas pats prabangiausias ir gausiausios komplektacijos Lietuvos gyventojui parduotas automobilis. Jame yra net krištolinės taurės šampanui su šaldytuvu. Automobilio išorėje – dviejų spalvų derinys, chromu dengtos priekinio buferio grotelės. Lengvo lydinio ratlankiai – 22 colių (nors galima užsisakyti ir 30 colių).

TAIP PAT SKAITYKITE: Vairuotojai neįtaria apgaulės: kodėl Lietuvoje masiškai klastojama automobilių rida?

Salonas išsiuvinėtas kontrastingomis siūlėmis, taip pat ir išskirtinis „Bentley“ ženklas. Salono apšvietimas – 15 skirtingų spalvų kombinacijų. Šis automobilis turi visas įmanomas patogų ir saugų vairavimą suteikiančias pagalbines funkcijas ir sportinę dujų išmetimo sistemą.

Automobilį varo W12, 6 l, 600 AG variklis. Maksimalus greitis – didesnis nei 300 km/val.

Prabangiausi naudoti automobiliai

Vertinant naudotų automobilių rinką, sunku pasakyti, kam jie atiteko – liko Lietuvoje ar išvyko iš mūsų šalies. Pateiksime keletą naudotų automobilių skelbimų portalo „Autoplius.lt“ 2018 m. pavyzdžių, kurių amžius – ne senesnis nei 5 metai.

Prabangiausių sąrašo viršūnėje – trys apynaujai „Bentley Continental Supersports“ (iš Vokietijos, Latvijos, JAV), galintys kainuoti nuo 150 iki 200 tūkst. EUR. Jų galia svyruoja nuo 620 iki 700 AG.

Gamintojo nuotr./„Bentley Continental Supersports“ – prabangus galiūnas
Gamintojo nuotr./„Bentley Continental Supersports“ – prabangus galiūnas

Taip pat – du dyzeliniai „Bentley Bentayga“ su V8 varikliais (D.Britanija ir JAV, kaina iki 150 tūkst. EUR) bei panašios vertės „Continental GT V8 S“ (JAV).

2017 m. 680 AG „Ferrari GTC4 Lusso“ atkeliavo iš Vokietijos, 2015 m. 602 AG „Lamborghini Hurracan“ – iš D.Britanijos, 2017 m. 563 AG „Rolls-Royce Ghost“ į Lietuvą atvyko iš Čekijos.

„Ferrari GTC4 Lusso“
„Ferrari GTC4 Lusso“

Dar du 2014 ir 2015 m. „Rolls-Royce Wraith“ – iš Vokietijos.

Beje, 2018 m. antrojo ketvirčio „Autoplius.lt“ duomenimis daugiausiai naudotų galingų automobilių, kurių galia viršija 270 AG, į Lietuvą įvežta iš JAV.

Tik kas penktas (21,2 proc.) naudotas automobilis su galingesniu nei 200 kW varikliu įvežamas iš Vokietijos, o trečia pagal dydį tokio galingumo įvežamų naudotų automobilių rinka – Prancūzija (vos 4,1 proc.).

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš kur į Lietuvą patenka itin galingi naudoti automobiliai?

„Rolls-Royce Ghost“
„Rolls-Royce Ghost“

Vokiečių gamintojams prabangių naudotų automobilių rinkoje pernai geriausiai atstovavo du galingi 2017 m. 602 AG „Audi R8 Coupe“ su V10 varikliais, anksčiau raižę Vokietijos greitkelius. Jų vertė priklausomai nuo komplektacijos galėtų svyruoti apie 100 tūkst. EUR.

Lietuvos keliais bent trumpam turėjo važinėti ir „Rolls-Royce Phantom Drophead“, „Mercedes-Benz SLR McLaren“, „Lamborghini Gallardo Spyder“, tačiau „Autoplius.lt“ duomenų bazėje tikslūs jų pagaminimo metai nenurodomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius