Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

R.Mackevičius testuoja naujojo „Volkswagen Tiguan“ galimybes: visiškai skaitmeninis ir dėmesį traukiantis automobilis

Skaitmenizuotas 2020 m. „Volkswagen Tiguan“ neseniai atriedėjo į Lietuvą. Atnaujintas „Tiguan“ tapo visiškai skaitmenizuotas ir dėl MIB3 pramogų sistemos, lietimu valdomo multifunkcinio vairo bei belaidės telefono jungties – dar junglesnis. Pirmą kartą į jį montuojama iki 210 km/val. veikianti dalinai autonominio važiavimo sistema „Travel Assist“, kuri padeda lengviau įveikti ilgus atstumus, ir vieni geriausių pasaulyje „IQ Lights“ LED matriciniai žibintai. Atnaujintas „Tiguan“ visureigis, kuriam prognozuojama pirmtako sėkmė, savo kelionę šalyje pradeda pakliūdamas į televizijos laidų vedėjo Rolando Mackevičiaus rankas.

R.Mackevičius testuoja VW „Tiguan“ visureigį su sportiška „R-Line“ kėbulo apdaila ir „Black Style“ paketu.

Laidų vedėjas dėmesį iš karto atkreipia į išskirtinį automobilio dizainą – dideli, juodi ratlankiai yra vienas iš pagrindinių akcentų, paverčiančių automobilį dar labiau išskirtiniu ir traukiančiu akį.

„Puikiai suprantate, kad automobilį puošia ne kas kitas, o ratlankiai. Tiesiog gražus vaizdelis – „faceliftintas“, su truputėlį tamsintomis, chromuotomis detalėmis“, – pradėdamas naujojo VW „Tiguan“ apžvalgą, automobilį įvertina R.Mackevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Mackevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Mackevičius

Visureigis stebina ne tik įspūdingomis proporcijoms ir komplektacija, bet ir išmaniais vidaus sprendimais – pradedant vairuotojo asistentų gausa, baigiant pažangia variklio technologija.

Įsėdęs į atnaujinto „Tiguan“ vidų, R.Mackevičius atkreipia dėmesį į belaidę „Apple Car Play“ funkciją – vos vairuotojui įlipus į automobilį, telefonas automatiškai prisijungia prie sistemos ir vairuotojas gali iš karto naudotis visomis jo funkcijomis – skambinti, naudoti pasirinktą navigacijos programėlę ar klausyti norimos muzikos.

R.Mackevičius taip pat išbando vienu ekrano paspaudimu reguliuojamą vidaus LED apšvietimą, lietimu valdomą klimato kontrolės sistemą, pagiria stilingas tamsias lubas bei sportiškas sėdynes.

Užvedęs automobilio variklį ir įsitaisęs prie naujojo VW „Tiguan“ vairo, žinomas vyras pajuda į trasą. Netrukus ryškėja pagrindiniai transporto priemonės privalumai, tarp kurių, pasak R.Mackevičiaus, galimybė neatitraukus rankų nuo odinio vairo lietimui jautriais mygtukais valdyti beveik visas automobilio funkcijas.

Kelionę lengvina ir skaitmeninis ekranas, realiu laiku pranešantis apie transporto spūstis bei įvykius kelyje.

R.Mackevičius išbando ir 2020 m. automobilyje įdiegtą „Travel Assist“ funkciją su dalinai autonominiu vairavimu.

„Pasuku vairą šiek tiek kairiau, ir jis pats susireguliuoja, atitraukia automobilį nuo šoninės linijos. Šis dalykas kelyje yra man padėjęs kelis kartus, ypač – kai važiuoji greitkeliu ar paprastu keliu ir tuo metu reguliuoji navigaciją, bandai perjungti dainą arba dar kažkoks momentas vyksta. Patogu žmonėms, kurie daug laiko leidžia vairuodami“, – įvertina R.Mackevičius.

„Volkswagen Tiguan“ šiuo metu taikomas specialus pasiūlymas – modeliams benzininiu varikliu suteikiamos daugiau nei 5 tūkst. eurų nuolaidos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius