Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Regitra“ palygino, kas dažniau vairuotojo pažymėjimą užsisako internetu: vyrai ar moterys?

2023 metais išduota daugiau kaip 220 tūkst. vairuotojo pažymėjimų, t. y. didžiausias išduotų pažymėjimų skaičius per paskutinius 5 metus.
Vairuotojo pažymėjimas
Vairuotojo pažymėjimas / Regitros nuotr.

Vairuotojo pažymėjimo užsakymo paslaugą „Regitra“ sudaro galimybę gauti paprastai ir patogiai, t.y. internetu. Praėjusiais metais šia galimybe pasinaudojo daugiau kaip trečdalis vairuotojo pažymėjimą užsakančių vairuotojų, o pagamintas dokumentas buvo pristatytas tiesiai į kliento namus.

Vairuotojo pažymėjimų užsakymas skaitmeniniais kanalais kasmet auga. 2018 m. internetu buvo užsakyti 8 proc., 2019 m. – 15 proc., o 2023 m. 35 proc. nuo visų išduotų vairuotojo pažymėjimų.

Pastebima, kad praėjusiais metais vairuotojo pažymėjimo užsakymo paslauga internetu, lyginant su užsakymu „Regitros“ padalinyje, labiau naudojosi moterys – 44 proc. nuo visų moterų užsakomų pažymėjimų, tik 29 proc. pažymėjimus užsakančių vyrų pasinaudojo skaitmeninių kanalų teikiamais privalumais.

2023 m. aktyviausiai siuntų tarnybos paslaugomis naudojosi Alytaus (71 proc.), Kėdainių (61 proc.), Utenos (60 proc.) ir Tauragės (60 proc.) padaliniai, o didžiausias augimas buvo užfiksuotas Jonavos padalinyje – nuo 6 proc. (2021 m.) iki 58,6 proc. (2023 m.).

Vairuotojo pažymėjimus skaitmeniniais kanalais aktyviausiai užsakinėjo 25-34 metų vairuotojai, antroji pagal aktyvumą vairuotojų amžiaus grupė buvo nuo 35 iki 44 metų amžiaus. Jauniausios vairuotojų grupės (15-24 m.) 68 proc. atstovų, išlaikę egzaminą ar keisdami pradedančiojo vairuotojo pažymėjimą, užsisakė jį padalinyje.

Vairuotojo pažymėjimo užsakymas internetu

Norint internetu užsisakyti vairuotojo pažymėjimą, reikia turėti galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą. Neturint pažymos, jums užteks nuvykti į sveikatos priežiūros įstaigą ir pasitikrinti sveikatą, o pačią pažymą gausime automatiškai. Pasitikrinti, ar anksčiau išduota jūsų medicininė pažyma galioja, galite prisijungę Vairuotojų portale čia. Beje, šiame portale galite užsisakyti ir priminimo paslaugą apie vairuotojo pažymėjimo galiojimo pabaigą.

Svarbu žinoti, jog internetu užsisakyti vairuotojo pažymėjimą galite, jei jūsų asmens dokumentai, pavyzdžiui, vairuotojo pažymėjimas, tapatybės kortelė arba pasas buvo išduoti ne seniau kaip prieš 5 metus. Nes tuomet jūsų nuotrauką ir parašą Regitra gaus automatiškai iš Gyventojų registro. Jei po 2 metų keisite pradedančiojo vairuotojo pažymėjimą, Regitra panaudos jau turimus jūsų duomenis, tad jums papildomai daryti nieko nereikės.

Užsakydami vairuotojo pažymėjimą, vairuotojai gali pasirinkti jo gamybos laiką. Per 10 darbo dienų pagamintas vairuotojo pažymėjimas kainuos 14,19 Eur, per 3 darbo dienas – 22,88 Eur, o per 1 darbo dieną – 37,36 Eur.

Internetu užsakytas vairuotojo pažymėjimas gali būti pristatytas per kurjerį arba į siuntų savitarnos terminalus. Pažymėjimo pristatymo per kurjerį į jūsų namus paslaugos kaina 6,99 Eur, o pristatant į siuntų savitarnos terminalą – 4,90 Eur.

Vairuotojo pažymėjimo užsakymas internetu padeda sutaupyti laiko, teigiama „Regitros“ pranešime.

Vairuotojo pažymėjimą patogiai internetu galite užsisakyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius