Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Renault“, „Nissan“ ir „Mitsubishi“ aljansas į elektromobilius investuos 23 mlrd. eurų

„Nissan“, „Renault“ ir „Mitsubishi Motors“ aljansas ketvirtadienį paskelbė, kad per ateinančius penkerius metus investuos 23 mlrd. eurų (25,7 mlrd. JAV dolerių) į elektrinių transporto priemonių kūrimą ir gamybą.
Elektromobilis
Elektromobilis / 123RF.com nuotr.

Pasak bendrovių, šios lėšos papildys daugiau nei 10 mlrd. eurų investicijas, jau skirtas „drąsios elektrifikacijos strategijos plėtrai“, pagal kurią iki 2030 metų ketinama pasiūlyti 35 naujus elektrinius modelius.

Didėjant nerimui dėl klimato kaitos, didžiausios pasaulinės automobilių gamintojos vis dažniau teikia pirmenybę elektrinėms ir hibridinėms transporto priemonėms.

Šiuo metu apie 10 proc. Europoje parduodamų automobilių sudaro elektromobiliai, tačiau JAV ši dalis siekia vos 2 procentus.

„Trys bendrovės–aljanso narės apibrėžė bendrą planą iki 2030 metų, pagal kurį skirs investicijas į būsimus elektrifikavimo ir sąveikos projektus“, – sakoma aljanso pirmininko Jeano-Dominique'o Senardo pranešime.

„Kartu prisidedame prie naujos pasaulinės tvarios ateities.“

Siekdamas savo tikslų, aljansas ketina užtikrinti, kad iki 2026 metų modelių dalis, kuriama pasitelkiant bendras platformas, padidėtų nuo 60 iki 80 procentų.

Bendrovės taip pat paskelbė tikslą iki dešimtmečio pabaigos pasiekti 220 gigavatvalandžių bendrą elektromobilių akumuliatorių gamybos pajėgumą, o Japonijos „Nissan“ pavesta vadovauti kieto būvio akumuliatorių technologijos vystymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius