-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rimac Nevera“ tapo greičiausiu serijiniu elektromobiliu pasaulyje: kokį greitį jis pasiekė?

Kroatijos automobilių gamintojas „Rimac“ gali didžiuotis dar vienu pasiekimu. Jų elektromobilis „Nevera“ įsibėgėjo iki 412 km/val. ir tapo greičiausiu serijiniu, elektra varomu automobiliu pasaulyje. Šiam modeliui taip pat priklauso ir kitas serijinių automobilių rekordas – ketvirtį mylios jis įveikė per 8,582 sek., o nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti užtrunka vos 1,85 sek.
Elektromobilis Rimac Nevera
Elektromobilis Rimac Nevera / Rimac nuotr.

Šiam rekordui „Rimac“ komanda specialiai ieškojo ovalo, kurio tiesios atkarpos būtų pakankamai ilgos, jog būtų galima pasiekti didžiausią „Nevera“ greitį. Galiausiai tam buvo pasirinkta „Automotive Testing“ Papenburgo trasa Vokietijoje su dviem 4 km tiesiosiomis.

„Nevera“ modelis šį rekordą pasiekė kelyje legaliomis „Michelin Cup 2R“ padangomis, o prie automobilio vairo sėdo Miro Zrnčevičius, „Rimac“ vyriausiasis bandymų ir plėtros vairuotojas. Jo užduotis buvo tobulai išvažiuoti iš lenktų trasos atkarpų, kad automobiliui būtų kuo daugiau šansų pasiekti maksimalų greitį naudojant pilną elektros variklių pajėgumą tiesiojoje.

Bandymų metu „Nevera“ pasiekė 412 km/val. greitį ir taip įrašė savo pavadinimą į rekordų knygą kaip greičiausias serijinis elektromobilis pasaulyje. Didžiausias greitis buvo išmatuotas naudojant „Racelogic V-Box“ – didelio tikslumo GPS matavimo įrenginį.

„Važiuoti 412 km/val. greičiu reiškia važiuoti trečdaliu garso greičio. Dabar galiu drąsiai sakyti, kad mes sukūrėme elektromobilį, kuris vienu įkrovimu gali nuvažiuoti ilgą atstumą, puikiai jaučiasi vingiuotose lenktynių trasose ir gali gerinti maksimalaus greičio bei pagreitėjimo rekordus. „Nevera“ vairavau nuo pirmųjų jo kilometrų, tad dabar pamatyti tobulai nušlifuotą automobilį, koks jis yra šiandien, yra tikrai emocinga akimirka. Per šį bandymą sužinojau ne tik, kokį maksimalų greitį gali pasiekti „Nevera“, bet ir įsitikinau tuo, kad jis yra beprotiškai aerodinamiškas ir labai stabilus“, – sakė rekordą pasiekęs Miro Zrnčevičius.

„Nevera“ modelis klientus pasieks su greičio apribojimu. Jis sieks 352 km/val., tačiau ypatinguose klientų renginiuose, prižiūrint „Rimac“ komandai ir esant geroms sąlygoms bus galima „atrakinti“ maksimalią galią ir išmėginti važiavimą didesniu nei 400 km/val. greičiu. Kaip sako inžinieriai, tokiu greičiu važiuojant didžiausią krūvį patiria padangos, todėl būtina aktyvi jų stebėsena.

Keturi „Rimac Nevera“ elektros varikliai generuoja 1914 arklio galių. Nuo 0 iki 100 km/val. jis įsibėgėja vos per 1,85 sek.

„Rimac Nevera“ elektromobiliai gaminami Kroatijoje, Zagrebo pakraštyje, o pirmieji automobiliai jau yra pasiekę pirkėjus visame pasaulyje.

VIDEO: „Rimac Nevera“ maksimalus greitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius