Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ruošiasi elektrifikacijai: „Daimler“ išleis 500 mln. eurų gamyklai Prancūzijoje

„Mercedes-Benz“ valdanti „Daimler“ investuos apie 500 mln. eurų, kad išplėstų Prancūzijoje, Hambache, esančią automobilių gamyklą. Čia norima gaminti kompaktišką elektromobilį – vieną iš 10 elektra varomų automobilių, kuriuos Vokietijos automobilių gamintojas pasižadėjo pradėti gaminti iki 2022 m.
Elektromobilis
Elektromobilis / 123rf.com

Šiuo metu Hambache „Daimler“ gamina elektrinę „Smart ForTwo“ versiją. 1997 m. atidarytoje gamykloje šiuo metu dirba 800 žmonių, tačiau investicija išplės automobilių surinkimo liniją, taip pat pakeis esamą infrastruktūrą, kad būtų įmanoma gaminti ir elektra varomus „Mercedes-Benz“ modelius, skelbia „The Drive“.

Prancūzijoje būtų gaminamas „Mercedes-Benz“, paremtas pernai Frankfurto automobilių parodoje pristatytu „Concept EQA“ koncepciniu modeliu. Teigiama, kad kompaktiškas hečbekas viena įkrova nuvažiuos apie 400 km, tą padaryti leis 60 kWh talpos baterijų paketas. „Mercedes-Benz“ jau užpildė paraišką, siekdama įregistruoti pavadinimą EQA.

Imdami pavyzdį iš BMW ir jų „i“ divizijos, „Daimler“ siekia, kad jų EQ asocijuotųsi su elektriniais automobiliais. Pavadinimas kilo iš 2016 m. pristatyto „Generation EQ“ visureigio. Ir, manoma, kad elektrinė šio visureigio versija bus parduodama anksčiau prekyboje pasirodys Prancūzijoje gaminamas kompaktiškas hečbekas.

2022 m. gamintojas planuoja išleisti 10 vien tik elektra varomų modelių. Taip pat iki to meto norima pasiūlyti hibridines ar elektrines jėgaines visiems gamoje esantiems modeliams.

Teigiama, kad be šios investicijos, „Daimler“ rengiasi išleisti 1 mlrd. JAV dolerių, kad būtų atnaujinta Alabamoje esanti gamykla. Ten rengiamasi pradėti elektrinio visureigio gamybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius