Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pristatė „antikrizinį“ visureigį UAZ: kokį EURO standartą jis atitinka?

Rusijos propaganda, nepaisant šalies automobilių pramonės nepaliaujamo smukimo į dugną, kiekvieną naują ar atnaujintą modelį bando pateikti kaip pergalę. Ko vertas atnaujintas visureigis UAZ, kuris jau vadinamas „antikriziniu“?
Modernizuotas UAZ „Hunter“
UAZ „Hunter“ / UAZ nuotr.
Temos: 3 Rusija UAZ Visureigis

Uljanovo (Rusija) automobilių gamykla paskelbė naujojo visureigio „UAZ Hunter“ kainyną. Šis modelis – gerokai prastenis ir taršesnis už senesnį, kurį iki karo Ukrainoje pradžios Rusija gamino padedama Vakarų valstybių bei Kinijos.

Pasirodo, „naujasis“ visureigis UAZ Hunter, kurį gamintojai „patobulino“ jau karo sąlygomis, neatitinka jokios Euro ekologiškumo klasės. Kitaip tariant, EURO 0.

Tiesa, už didesnę sumą galima įsigyti ir EURO 5 kategoriją atitinkantį rusišką „džipą“. Jis kaip du vandens lašai panašus į 2016 m. modelį.

Šie du modeliai skiriasi daug kuo. Tačiau pagrindinis skirtumas – katalizatorius, kurio neturi „antikrizinis“ modelis. Europos sąjungoje be katalizatorių važinėja tik istoriniai automobiliai, o Rusijoje tai taps norma.

Neekologišką visureigį varo 125 AG jėgainė, o šiek tiek modernesnį – 135 AG.

„Primityviosios“ versijos kaina – apie 1,375 mln. rublių arba 22 700 EUR (EURO 5 variantas prasideda nuo 1,395 mln. rublių arba 23 050 EUR). Skirtumas – apie 20 000 rublių, tačiau parduotuvėje EURO 5 kategorijos katalizatorius kainuoja brangiau – 40 000 rublių (661 EUR), rašo „Avtovzgliad“.

Beje, ir kitos UAZ modifikacijos (autobusiukas, dar vadinamas „batonu“) taip pat nuo šiol komplektuojamas su EURO 0 ekologinės kategorijos varikliu. Keleivinė neekologiško UAZ „batono“ versija kainuoja taip pat 20 000 pigiau nei ekologiškesnė su katalizatoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius