Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Teisingumo ministerija uždraudė projektą „Stop Cham“, drausminusį kelių erelius

Nuo 2010 m. Rusijoje veikusi ir įžūlius vairuotojus drausminusi iniciatyva „Stop Cham“ (rus. stok, chame) paskelbta už įstatymo ribų.
„Stop Cham“ akcija Maskvoje
„Stop Cham“ akcija Maskvoje / Youtube iliustr.

Po šešerių metų veiklos „Stop Cham“ teismo sprendimu išbraukta iš bendrojo juridinių asmenų registro. Tad nuo šiol bet kokia organizacijos veikla bus laikoma nelegalia.

Anksčiau Maskvos miesto teismas buvo priėmęs sprendimą likviduoti šią organizaciją. „Stop Cham“ aktyvistai apkaltinti nuolatiniu „šiurkščiu įstatymų pažeidinėjimu“.

Ministerija, ko gero, vadovavosi nuomone, kad „Stop Cham“ akcijos Rusijos didmiesčiuose yra masiniai renginiai. Todėl akcijų metu neva pažeidžiamas susirinkimų įstatymas.

Apie „Stop Cham“ akcijas yra girdėję arba matę jas Youtube kanale daugelis Lietuvos vairuotojų. Dažniausiai aktyvistai atsistodavo probleminėse vietose, kuriose dažniausiai pažeidinėjamos taisyklės ir bandydavo sugėdinti vairuotojus arba paveikti juos taip, kad šie atsiprašytų ir netgi ištaisytų savo klaidas (tarkime, patrauktų automobilį).

VIDEO: СтопХам - Прижмись, Серёга!

Susidūrimai su pažeidėjais būdavo gana įtempti, ties muštynių riba. Visa tai būdavo filmuojama. Jei pažeidėjai nepaklusdavo, jų automobilius „Stop Cham“ aktyvistai apklijuodavo lipdukais „Parkuojuos kaip noriu“, „Chamas“, „Man nusispjauti į kitus“ ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius