Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kebli situacija: tranzitiniai numeriai nebegalioja, tačiau nuolatinių taip pat neišduoda, kaip elgtis?

Skaitytojas Egidijus pasakoja, kad susidūrė su problema norėdamas atsiimti nuolatinius automobilio numerius. Dar prieš paskelbiant šalyje karantiną vyras pirko automobilį, apsilankė techninės apžiūros stotyje, o prireikus pasiėmė laikinus numerius, kad galėtų tinkamai sutvarkyti automobilį. Tačiau nutiko taip, kad įvedus karantiną vyras lieka nežinioje – negali naudotis automobiliu, o nuolatinių numerių taip pat negauna.
Laikinieji valstybinio numerio ženklai
Laikinieji valstybinio numerio ženklai / „Regitra“ nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Situacija buvo tokia, kad nusipirkome mašiną, nuvežėme ją į techninę apžiūrą. Rado bėdų: buvo nesureguliuotos lempos ir apiplovimo reikėjo. Nusprendėme išsiimt laikinus numerius ir sutvarkyti. Šeštadienį, kovo 14 dieną, nuvažiavome, praėjome techninę apžiūrą bei užsukome į „Regitrą“, buvo 15 val., ji nebedirbo. Galvojome, kad pirmadienį išsiimsim nuolatinius numerius, tačiau jau buvo paskelbtas karantinas“, – pasakojo vyras.

Jis teigė, kad techninę apžiūrą atliekanti „Tuvlita“ nesutiko nei atsiųsti nuolatinius numerius, nei leisti jų atsiimti, tačiau, skaitytojas, tikėtina, turėjo omenyje „Regitrą“, kuri vienintelė turi teisę Lietuvoje išduoti automobilių numerius.

„Mašinoms techninę apžiūrą atlieka karantino metu, o naujų nuolatinių numerių išsiimti negalime. Važiuoti su mašina irgi draudžiama, kaip elgtis?“, – klausė Egidijus.

Galiojimą pratęs elektroniniu būdu

Įmonės „Regitra“ komunikacijos specialistė Emilija Bardauskienė teigia, kad netrukus bus pasiūlytas šios problemos sprendimo būdas.

„Atsižvelgiant į tai, kad planuojama pratęsti karantino laikotarpį, „Regitra“ ieško įvairių alternatyvų ir sprendimų, kaip paslaugas padaryti dar labiau prieinamas kuo platesniam klientų ratui.

Jau netrukus Jūsų skaitytojui pasiūlysime sprendimo būdą. Šiuo metu atliekami pasirengiamieji techniniai darbai, kuriuos įgyvendinus bus skaitmenizuota dar daugiau transporto priemonių registracijos paslaugų. Pavyzdžiui, planuojama, jog kitą savaitę turintys laikinuosius (tranzitinius) numerio ženklus galės nuotoliniu būdu pratęsti jų galiojimo terminą. Tokiu būdu žmonės karantino laikotarpiu galėtų eksploatuoti transporto priemonę viešajame eisme, o jam pasibaigus įregistruoti neterminuotam laikotarpiui padalinyje“, – paaiškino E.Bardauskienė.

Galima registruoti iš užsienio atvežtus automobilius

Kaip jau anksčiau rašė 15min, paskelbus visuotinį karantiną, „Regitros“ paslaugos buvo pradėtos teikti nuotoliniu būdu. Dalį savo paslaugų įmonė jau ne pirmus metus teikia skaitmeniniais kanalais. Pavyzdžiui, didžioji dalis klientų užsisakyti vairuotojo pažymėjimą, taip pat įregistruoti Lietuvoje jau eksploatuotą transporto priemonę gali tiesiog internetu www.regitra.lt. Tuo tarpu kalbant apie iš užsienio įvežtas transporto priemones – jų registracija galima tik padalinyje. To priežastis – saugumas. Darbuotojai turi patikrinti, ar automobilio duomenys sutampa su dokumentuose nurodyta informacija, taip pat įvertina VIN autentiškumą ir kt.

Tačiau Vyriausybei planuojant pratęsti karantiną ir matant klientų poreikį įregistruoti iš užsienio įvežtas transporto priemones, „Regitra“ sudarė galimybę fiziniams ir juridiniams asmenims jas įregistruoti nuo pirmadienio iki penktadienio šiuose miestuose: Vilniuje (Avižienių grupėje), Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pastebėtina, kad nuolatinei registracijai gali būti įregistruojamos ir tos transporto priemonės, kurioms buvo išduoti laikinieji (tranzitiniai) numerio ženklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius