Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje pareigūnai pritaikė naują eismo kontrolės būdą – pažeidėjai užfiksuoti iš už kampo

Sostinėje, pareigūnus be tarnybinių automobilių, užfiksavę vairuotojai netruko sunerimti: „kas vyksta mieste ir kodėl pareigūnai slepiasi“. Visgi jau anksčiau pareigūnai pranešė, jog panaikinus momentinius greičio matuoklius, valstybinės reikšmės keliuose padaugės patruliuojančių nežymėtų automobilių skaičius, tačiau ir mieste, pareigūnai įvairiomis priemonėmis stengiasi užfiksuoti pažeidėjus.
Policija fiksavo telefonais besinaudojančius vairuotojus
Policija fiksavo telefonais besinaudojančius vairuotojus / Facebook grupės „Reidas Vilniuje“ nuotr.

Šįkart eismo dalyvių užfiksuoti pareigūnai, kaip teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, stengdamiesi netrikdyti eismo, fiksavo prie vairo mobiliaisiais telefonais besinaudojančius vairuotojus.

Kad dažnas vairuotojas iš rankų nepaleidžia telefono, dažnai akcentuoja ir saugaus eismo specialistai, todėl pareigūnai įvairiomis priemonėmis stengiasi sudrausminti vairuotojus.

„Scanpix“ nuotr./Pokalbis telefonu vairuojant
„Scanpix“ nuotr./Pokalbis telefonu vairuojant

„Pareigūnai užfiksuoja pažeidimą fotoaparatu, vėliau taisykles pažeidęs asmuo gauna pranešimą apie padarytą pažeidimą. Toks būdas pasirinktas tam, kad nebūtų netrikdomas eismas, vairuotojai stabdomi tik tuomet, jei jų vairavimas kelia realią grėsmę kitiems eismo dalyviams“, – aiškino policijos atstovas.

R.Matonis teigė, jog pareigūnai sąmoningai pasirenka įvairius, kartais neįprastus, būdus, kad būtų užtikrintas eismo saugumas, bei pabrėžė, jog panašių priemonių ateityje bus ir daugiau.

„Taip pat atkreipiame dėmesį, kad keliuose dirba ir nežymėti policijos automobiliai, kurie vykdo kontrolę,taip pat pareigūnai matuoja greitį su rankiniais greičio matuokliais“, – sakė pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius