TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sostinės viešojo transporto kontrolieriai gavo naujus automobilius

Rekordiškai atsinaujinant sostinės viešajam transportui, atnaujinamas ir keleivių kontrolės transportas. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad nuo penktadienio viešojo transporto kontrolieriai persikelia į 5 naujus „Peugeot Boxer“ mikroautobusus, kurie padės efektyvinti darbo procesus ir pagerinti kontrolierių darbo kokybę.
Vilniaus viešojo transporto kontrolierių nauji autobusiukai
Vilniaus viešojo transporto kontrolierių nauji autobusiukai / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Kontrolierių atsakomybė yra ne tik bilietų tikrinimas, tačiau ir viešosios tvarkos stebėjimas, todėl siekiame užtikrinti kokybišką ir efektyvų jų darbą – prioritetą teikiame tiek kontrolierių mokymams bei keleivių aptarnavimo standartui, tiek ir darbo sąlygų gerinimui. Keičiami visi 5 mikroautobusai, kuriais viešojo transporto kontrolė kasmet vidutiniškai nuvažiuoja 30 tūkst. kilometrų ir kiekviename iš jų praleidžia apie 6 tūkst. darbo valandų“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus viešojo transporto kontrolierių nauji autobusiukai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus viešojo transporto kontrolierių nauji autobusiukai

Naujuose mikroautobusuose įrengta moderni protokolams surašyti ir spausdinti reikalinga įranga – nešiojami kompiuteriai ir mobilūs spausdintuvai. Taip pat naujose transporto priemonėse sumontuotos ir modernios vaizdo kameros, kurios 360 laipsnių kampu filmuoja transporto priemonės saloną. Šie įrašai yra saugomi, jog prireikus būtų galima peržiūrėti ir įvertinti situacijos aplinkybes. Vaizdo kameras darbo metu segi ir patys viešojo transporto kontrolieriai – jų medžiaga prireikus taip pat naudojama analizuojant tam tikrus atvejus patikrinimų metu.

„Susisiekimo paslaugos“ Viešojo transporto kontrolės skyriaus vadovas Domantas Putrimas sako, kad Vilniuje darbo dienomis kasdien dirba 10 brigadų, iš viso – 40 viešojo transporto kontrolierių, kurie per dieną aplanko maždaug 70 skirtingų miesto vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius