Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Technikos parodoje Paryžiuje pristatytos „Lamborghini“ ir „Boeing“ drauge sukurtos technologijos

„JEC Composite Show“ paroda šiuo metu vykstanti Paryžiuje pristato rinkos naujoves automobilių komponentų pasaulyje. Naujos medžiagos, naujos technologijos ir pan. „Lamborghini“ čia pristato drauge su „Boeing“ kurtą kėbulo konstrukciją iš itin lengvų, bet tvirtų medžiagų.
„Lamborghini Aventador“ komponentai
„Lamborghini Avendator“ komponentai / Gamintojo nuotr.

Visas „Aventador“ rėmas pagamintas iš anglies pluoštu sustiprinto pluošto. Naudojant tik anglies pluoštą buvo galima pagaminti ir lengvesnę konstrukciją, tačiau ne tokią stiprią. Naudojant įvairius plastikus ir polimerus, juos sustiprinant anglies pluošto sluoksniais „Lamborghini“ sukūrė vieną tvirčiausių ir lengviausių konstrukcijų automobilių pasaulyje.

Negalvokite, kad ir „Boeing“ greitu metu pristatys tokios pat konstrukcijos lėktuvus. Lėktuvas ne automobilis ir jam tenka atlaikyti ženkliai didesnius krūvius, o kur jau slėgio skirtumai, temperatūros... „Boeing“ specialistai šias naujoves naudos naujojo „787 Dreamliner“ lėktuvo elementams gaminti. Tarkime jo sparnai taip pat gali būti gaminami iš šio pluošto. Kaip ir daugybė kitų elementų, bet ne visas jo korpusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius