-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trys svarbios priežastys pradėti mokytis vairuoti būtent rudenį

Mokslo metai, kursai, būreliai, treniruotės – viskas prasideda rudenį. Jeigu dauguma būrelių vaikams ir užsiėmimų suaugusiems startuoja rugsėjį ar spalį, tai į vairavimo kursus mokiniai plūsta pavasarį, rašoma pranešime.
Mokomasis automobilis
Mokomasis automobilis / (Autoplius.lt fotomontažas)

Kovo ir balandžio mėnesiais vairavimo mokyklos sulaukia rekordinio skaičiaus skambučių. Norintys išmokti vairuoti teiraujasi kainų, grafikų, sutarties sąlygų ir kitų jiems aktualių dalykų. Taip būna kiekvienais metais. Būtent šiltuoju metų laiku eilės vairavimo mokyklose būna tokios, kad neretai priimti visų norinčių tiesiog neįmanoma.

„Mes, vairavimo instruktoriai, puikiai suprantame norą pradėti mokytis vairuoti pavasarį, tačiau iš tikrųjų sąmoningai linkime tai daryti rudenį“, – sakė vairavimo mokyklos „Vairuok Čia“ įkūrėjas Kęstutis Kemeris.

Ruduo neretam asocijuojasi su su lietumi, drėgnumu, tamsa ir niūria nuotaika, todėl nenuostabu, kad eiti iš namų visai nesinori. Kur kas maloniau būtų susisukti į šildą pledą ir mėgautis skania arbata. Vairavimo mokykla atskleidžia tris priežastis, kodėl pradėti mokytis vairuoti reikėtų būtent rudenį.

Sudėtingos oro sąlygos

Pradėjus mokytis vairuoti rudenį ar žiemą (kalbame apie praktiką), oro sąlygos būna prastos. Tiems, kurie dar nė karto nesėdėjo už vairo, gali skambėti bauginančiai. Išmokti vairuoti, kuomet lauke rūkas, plikledis, lietus ir blogas matomumas? Tikrai taip, žymiai geriau yra tokiose situacijose vairuoti su profesionaliu instruktoriumi, kuris iš karto paruoš teisingai susidoroti esant slidžiai, šlapiai kelio dangai ar blogam matomumui. Tuo tarpu saulėtą pavasarį tokios praktikos neturėsite, todėl žiemą sunkumus teks įveikti jau patiems.

Sudėtingesnės eismo sąlygos

Rudenį į miestą atvažiuoja studentai, mokyklą pradeda lankyti vaikai, vakarais tėveliai vežioja vaikus į būrelius – automobilių tikrai netrūksta, todėl susidaro kamščiai. Mokytis vairuoti, kuomet automobilių daug, tikrai sudėtingiau, tačiau nauda žymiai didesnė.

Mažesnis vairavimo mokyklų užimtumas

Rudenį, kaip jau minėjome, vairavimo mokyklos sulaukia nepalyginamai mažiau mokinių, todėl vairavimo instruktoriai taip pat turi daugiau laiko. O tai reiškia, jog vairavimo teises galėsite gauti greičiau. Esant mažesniam mokinių skaičiui, pamokos gali vykti žymiai intensyviau, tokiu būdu greičiau pasiruošite egzaminui ir gausite vairuotojo pažymėjimą. Mažesnis užimtumas taip pat leidžia daugiau dėmesio ir laiko skirti kiekvienam mokiniui, todėl mokymasis būna beveik individualus.

Kęstutis Kemeris sako, jog mokiniai, kurie mokytis pradėjo rudenį, turi žymiai stipresnį imunitetą. Tik šiuo atveju ne ligoms, o sudėtingoms eismo sąlygoms, stresui ir baimei. Tokie mokiniai vasarą vairuoja žymiai laisviau, jaučiasi labiau atsipalaidavę ir įgudę, mat pirmos vairavimo pamokos buvo tikrai naudingos. Tuo tarpu nemaža dalis mokinių, kurie mokėsi vairuoti pavasarį ir vasarą, žiemą apskritai vengia sėsti už vairo ir tai suprantama.

„Mes rudenį užsiimame mokinių grūdinimu, tačiau tokiomis sudėtingomis eismo sąlygomis vairavimas tikrai nesukelia didelio streso, mat šalia mokinio būna profesionalas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius