Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už retą, Suomijoje surinktą KAMAZ, prašo 9 tūkst. eurų

Už retą 1986 m. egzempliorių „KAMAZ Ajokki“ Ingušetijos gyventojas tikisi gauti apie 9 tūkst. eurų.
KAMAZ Ajokki
KAMAZ Ajokki / Livejournal iliustr.

Šių, įdomių transporto priemonių istorija prasidėjo praėjusio amžiaus pabaigoje, kai po 1980-ųjų metų Olimpinių žaidynių tapo būtina modernizuoti kilnojamas televizijos stotis. 1983-ais buvo sukurtas modelis „Magnolija 83“, skirtas keturių pagrindinių ir vienos reportažinės kameros darbui. Iš pradžių buvo galvota tam naudoti autobusą LiAZ 5932, tačiau suomių įmonė „Ajokki O.Y.“ pasiūlė praktiškesnį variantą, kuriam buvo naudojama KAMAZ 53213 važiuoklė.

Šios stotys buvo kuriamos taip – KAMAZ važiuoklės keliaudavo iš Naberežnyi Čelny į Ajokki gamyklą esančią Tamperėje, kur buvo montuojamas kėbulas. Tuomet surinktas modelis keliaudavo į Lietuvą, į „Televizinės technikos“ gamyklą, kur buvo montuojama vidaus įranga. Įdomu tai, kad skirtingi „Magnolijų“ egzemplioriai skyrėsi tarpusavyje.

Taip pat buvo dvi modelių versijos – pagrindinė (prailginta) ir pagalbinė (trumpa). Pagrindinė versija turėjo krovinių skyrių, garso režisieriaus, vaizdo režisieriaus ir inžinierių salonus. Įrangą maitino kintamos įtampos 380 V tinklas ir sumontuotas dyzelinis generatorius. „KAMAZ Ajokki“ buvo gaminami iki 1992-ųjų, tad šiandien jų dar galima rasti visai neblogos būklės, rašo Trucker.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius