Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepalikite neprižiūrimų automobilių gatvėse: jie bus „apasfaltuoti“

Gatves tvarkantys kelininkai dažnai susiduria su problema – žmonės dažnai kelioms dienoms ar ilgesniam laikui palieka savo automobilį vietose, kurias reikia sutvarkyti. Kaip tą automobilį patraukti, jeigu jis trukdo darbams?
Kelio darbai Dzūkų gatvėje
Kelio darbai Dzūkų gatvėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Asfaltas Vilnius

Su tokia problema susidūrė Vilniaus Dzūkų gatvę rekonstruojantys kelininkai. Čia kelių automobilių vairuotojai patraukti nesiteikė net po įspėjimų, tačiau kelininkų pasirinktas problemos „sprendimo“ būdas irgi kelia abejonių: uždėti asfalto sluoksnį visoje gatvėje, išskyrus vietas, kuriose stovi automobiliai. Kitaip tariant, automobiliai buvo „apasfaltuoti“ aplink. Ne su visų savininkais pavyko susisiekti, o kai kuriais atvejais padėjo tik policija.

Automobiliai buvo „apasfaltuoti“ aplink.

Sostinėje gyventojai prieš 3-5 dienas informuojami apie kelio darbų pradžią ir būtinybę patraukti automobilius. Taip pat gyventojai informuojami ir kitais būdais – užkišant lapelius už automobilių stiklų ir pan. Tačiau tokie būdai efektyvūs tik jeigu žmonės yra Lietuvoje, o jeigu jie išvykę porai savaičių į užsienį? Tuomet net policija gali nebepadėti.

Vilniaus miesto savivaldybės Susisiekimo komunikacijų skyriaus vedėjas Arūnas Visockas teigė, kad Dzūkų gatvės atveju didelės problemos nėra, kadangi kol kas ten klojamas tik išlyginamasis sluoksnis, o normalus asfaltavimas bus pradėtas po to.

„Dzūkų gatvės asfaltavimo darbai pradėti tik šią savaitę, kol kas ten klojamas tik išlyginamasis sluoksnis, o netrukus karšto regenaravimo būdu bus klojamas asfaltas. Su šio automobilio savininku mes jau susisiekėme ir darbų metu jis automobilį patrauks.

Kelių ir daugiabučių kiemų tvarkymo metu esame numatę aiškią gyventojų informavimo tvarką – 3-5 dienos iki prasidedant darbams gatvėje ar kieme, gyventojai informuojami apie darbų pradžią ir būtinybę užtikrinti automobilių patraukimą iš gatvės ar kiemo. Gyventojai informuojami per bendrijas, namo administratorius, pakabinant skelbimus stenduose ar laiptinėse, užkišant lapelius už automobilių valytuvų. Jeigu automobilio gyventojas vis dėlto nepatraukė, mes susisiekiame su Policija, kurie randa automobilio savininką, iškviečia ir įpareigoja automobilį patraukti iš tvarkomos gatvės“, – aiškino A.Visockas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius