Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11 /22:34

Vairuotojai, pasisaugokite: Vilniaus gatvės vėl paplūdo vandeniu, sutriko viešojo transporto darbas

Iš Kauno į Vilnių atkeliavusi antradienio liūtis vėl pridarė rūpesčių vairuotojams. Panaši situacija buvo susiklosčiusi prieš dvi savaites, kai automobiliai skendo ir Vilniaus vakariniame aplinkkelyje, ir Narbuto gatvėje.
Liūtis Vilniuje
Liūtis Vilniuje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Staigiai prasidėjusi liūtis akimirksniu suformavo spūstis. Paplūdus Geležinio Vilko gatvei po viaduku ties Edukologijos universitetu, eismas pirmiausia sustojo čia. Vanduo akimirksniu užpylė ir tunelio ties Seimo viešbučiu prieigas.

Papildyta 22.34 val. Eismo situacija Vilniaus mieste – normalizuojasi, nors kai kurių gatvių atkarpos vis dar yra sunkiai įveikiamos. Tačiau tikimasi, kad jau netrukus lietus aprims, o UAB „Grinda“ specialistai operatyviai sutvarkys liūties padarinius. Dalis viešojo transporto maršrutų vėlavo – vėlavimai siekė iki 50 minučių. Tuo tarpu T.Narbuto g. atkarpoje tarp PC „Panorama“ ir T.Narbuto – Sėlių g. sankryžos vis dar stovi virš 20 autobusų ir troleibusų. Dalis autobusų iš šios vietos išvažiavo atbuline eiga, ir po to važiavo pakeistomis trasomis. Likusios transporto priemonės, lietui nurimus ir pasišalinus pertekliniam vandeniui, arba tęs kelionę savo maršrutais, arba avarinės tarnybos bus nutemptos iki autobusų ir troleibusų parkų.

Tikimasi, kad po audringo vakaro ir likusios nakties kitą dieną Vilniaus viešasis transportas vėl važiuos įprastais maršrutais ir pagal esamus eismo tvarkaraščius.

Papildyta 21.45 val. Dėl kilusios antrosios liūties bangos eismas Vilniaus mieste – vis dar sudėtingas. Dalyje pagrindinių Vilniaus gatvių fiksuojamos eismo spūstys: Geležinio Vilko, Ukmergės, P. Lukšio, T. Narbuto g.. Sunkiai arba visai nepravažiuojamos šios atkarpos:

  • Geležinio Vilko g. dalis po Lietuvos edukologijos universiteto žiedu
  • Žalgirio g. – ties Giedraičių g.
  • T.Narbuto g. atkarpa tarp prekybos centro „Panorama“ ir T. Narbuto – Sėlių g. sankryžos
  • Laisvės pr. – ties Laisvės pr. – Rygos – Buivydiškių g. sankryža
  • Geležinio Vilko g. dalis ties LUKOIL degaline
  • Kareivių – Žirmūnų g. sankryža
  • P.Lukšio g. – ties prekybos centru „Banginis“
  • Sietyno g. – ties Vakariniu aplinkkeliu

Sutriko ir dalies viešojo transporto maršrutų eismas. 9, 19 maršrutų troleibusai ir 4G, 30, 49, 69 maršrutų autobusai nukreipiami per Žvėryną link savo trasų. Fiksuojami beveik visų maršrutų vėlavimai.

Papildyta 19.20 val. Naujausiais duomenimis, šiuo metu nepravažiuojamos yra dvi vietos sostinėje – Geležinio Vilko g. dalis po Lietuvos edukologijos universiteto žiedu ir T.Narbuto g. atkarpa tarp prekybos centro „Panorama“ ir Žvėryno.

Papildyta 18.57 val. Sulėtėjus eismui, kai kur susidarė spūstys. Sunkiai pravažiuojama Geležinio Vilko g. dalis po Lietuvos edukologijos universiteto žiedu, Geležinio Vilko – Ukmergės g. sankryža, taip pat – Ukmergės g. atkarpa ties Šeškinės poliklinika (link Perkūnkiemio) – eismo įvykis. Sutriko eismas ir Kalvarijų – Žalgirio g. sankryžoje, ties prekybos centru „Maxima“ (Žalgirio gatvėje).

Sutriko ir dalies viešojo transporto maršrutų eismas. T.Narbuto g. atkarpa tarp prekybos centro „Panorama“ ir Žvėryno užlieta lietaus vandeniu, todėl negali pravažiuoti 4G, 30, 49, 69 maršrutų autobusai ir 9, 19 maršrutų troleibusai. Kęstučio g., tarp Sėlių ir Latvių stotelių, ant troleibusų kontaktinio tinklo užkrito medžio šaka – laikinai nepravažiavo 1, 3, 7 maršrutų troleibusai. Į įvykio vietą išsiųsta avarinė tarnyba sutvarkė kontaktinį tinklą, o troleibusų eismas – atnaujintas.

Papildyta 18.30 val. Svetainės „Šviesoforai“ duomenimis, nepravažiuojamos arba sunkiai pravažiuojamos Geležinio Vilko gatvė (ties Pakalnės, Goštauto gatvėmis), Narbuto g. link Spaudos rūmų. Paralyžiuotas eismas tuneliu.

VIDEO: Potvynis Vilniuje, Narbuto gatvėje

Liūdna situacija nusileidus Ukmergės gatve nuo „Akropolio“ – eismas sustojęs. Dėl liūties suparalyžiuotas Pilaitės prospektas.

Liūties ir potvynio vaizdais dalinkitės 15min@15min.lt.

Liūtį tiesiogiai stebėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius