-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojų laukia permaininga savaitė: Vilniaus kelininkai skelbia, kur galima rasti druskos

Šią savaitę, nuo lapkričio 28 d. iki gruodžio 4 d., oro temperatūra kelis kartus iš didelio minuso pereis į nulinę ir atvirkščiai. Meteorologinės sąlygos reikalaus ypatingo dėmesio gatvių priežiūrai. Miesto tvarkymo įmonė „Grinda“ skelbia, kad ir gatves prižiūrės, ir tuo pat metu gerins miesto susisiekimo infrastruktūrą.
Pasiruošimas snygiui „Grindos“ bazėje Vilniuje
Pasiruošimas snygiui „Grindos“ bazėje Vilniuje / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

„Visą parą prižiūrėsime Vilniaus gatves. Kaip ir praėjusią savaitę, daugiausia dėmesio skirsime prevenciniam gatvių barstymui. Visame mieste toliau statome smėlio ir druskos mišinio konteinerius, skirtus slidžių įkalnių ir nuokalnių barstymui mažo intensyvumo gatvėse. Atsižvelgiant į Vilniaus gyventojų pageidavimus, jau pastatėme 90 tokių konteinerių, o artimiausiu laiku jų bus pastatyta dar 30. Nuolat papildomu smėlio ir druskos mišiniu sostinės gyventojai gali naudotis nemokamai“, – praneša „Grinda“.

Bandys apsaugoti medžius

Aplink mieste pasodintus želdinius „Grinda“ montuoja drėgmei atsparias apsaugas, kurios saugo medžius nuo mechaniniu būdu barstomų ir sniegą tirpdančių medžiagų. Bendras ištisinių medžių aptvėrimo ilgis sieks 36 km.

Kelininkai taip pat skelbia, kad visame mieste remontuoja kelio dangos pažaidas, remontuoja ar naujai įrenginėja šaligatvius Pušų, Kaštonų, B. Radvilaitės, Maironio, Širvintų, Užupio gatvėse, tęsia Ozo gatvės ir prieigų remontą – įrenginėja vejos bortelius, remontuoja trinkelių dangą.

Mildos gatvėje įrenginėja gatvės pagrindus ir remontuoja kelio bortus.

Taip pat remontuoja lietaus nuotekų šulinėlių trapus Paribio, Lazdynėlių, J. Tiškevičiaus gatvėse ir Savanorių prospekte. Palei Nerį įrenginėja taką (nuo Vingio parko iki pat Eigulių g.). Natūralus beveik 2 km takas sutankinto grunto takas bus tinkamas norintiems aktyviai leisti laisvalaikį, nes dalis jo ves per šaltiniuotas atkarpas, ten bus įrengti mediniai tilteliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius