Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 17

Valstybės duomenys rodo ne tik BMW savininkų priklausomybę nuo trijų raidžių: kokios populiariausios?

„Valstybės duomenų analitika“ paskelbė lengvųjų automobilių numerių analizę ir susiejo automobilio markę su specifiškai toms markėms būdingomis raidžių bei skaičių kombinacijomis.
Automobilio numeris
Automobilio numeris

Remdamiesi „Regitros“ duomenimis, Statistikos departamento analitikai pabandė nustatyti konkrečioms lengvųjų automobilių markėms specifiškai būdingus raidžių ar skaitmenų kombinacijas valstybiniuose numeriuose. Ne „kokie pavyzdžiai dažniausi konkrečios markės automobiliuose“, o „kokie yra specifiškai BŪDINGI konkrečios markės automobiliams, atsižvelgiant į tų (kombinacijų) dažnį kitų markių automobiliuose“. Tai dar vadinama statistiniu sukibimu.

Tirti ne vardiniai numeriai (pvz., „BANGA1“), o standartiniai numeriai su trimis raidėmis ir trimis skaitmenimis.

BMW pavyzdys

BMW markės automobiliams yra unikaliai būdinga numerių raidžių kombinacija „BMV“, kuri buvo aptikta 18-oje automobilių, nors, sprendžiant iš šios kombinacijos paplitimo tarp kitų markių automobilių, statistiškai tikėtasi aptikti tik 2 BMW markės automobilius su šia kombinacija. Tai nėra nuostabu, nes automobilių savininkai dažnai renkasi valstybinius numerius, kurių raidės ar skaitmenys atkartoja automobilio markės ar modelio pavadinimą (pvz., MIN, GAZ, 911).

BMW markės automobiliams taip pat išskirtinai būdingi jėgą, mačizmą, profanacijas koduojančios raidžių kombinacijos, pvz.:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius