-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronaviruso prevencija – kelionė dviračiu arba paspirtuku: kada juos pamatysime Vilniuje?

Vilniaus savivaldybė tikina, kad su paspirtukų bei dviračių nuomos paslaugą teikiančiomis įmonėmis jau susitarta dėl nuomos sezono paankstinimo. Tiesa, kada pirmieji dviračiai ir paspirtukai išriedės į gatves, žino ne visos įmonės.
Dviratis ir paspirtukas
Dviratis ir paspirtukas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

„Bolt“ paskelbė startą

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius antradienį ryte pasidalijo žinia – jau pradedami nuomoti 200 paspirtukų, tačiau vėliau jų bus daugiau.

„Reaguodami į Vilniaus miesto savivaldybės prašymą prisidėti prie vienos iš prevencinių koronaviruso plitimo priemonių įgyvendinimo, planuojame paankstinti „Bolt“ elektrinių paspirtukų nuomos paslaugos pradžią. Tikimės, kad operatyvi reakcija ir alternatyvios transporto priemonės suteikimas, prisidės prie sklandesnio viruso plitimo mažinimo. Taip pat rūpinamės dezinfekcinio skysčio atsargomis – paspirtukai bus reguliariai valomi, dezinfekuojami“, – teigia A.Pacevičius.

Karantino metu paspirtukų atrakinimas nieko nekainuos, o minutės kaina bus 15 centų.

Netrukus pasirodys ir oranžiniai dviračiai

„JCDecaux Lietuva“ vadovė Žaneta Fomova teigia, kad oranžiniai dviračiai sostinės gatvėse pasirodys artimiausiu metu.

„Cyclocity Vilnius“ dviračių nuomos sistemą jau ruošiame. Tikimės, kad dalis dviračių mieste bus ateinantį savaitgalį.

Kadangi šiemet planavome svarbius sistemos atnaujinamus kartu su mūsų partneriais iš Prancūzijos, šiuo metu esame priklausomi ir nuo jų. Todėl norime atsiprašyti, jei vartotojams dėl ankstyvo starto kils laikinų nesklandumų.

Paleidus dviračius į miestą planuojame, kartą-du dienoje dezinfekuoti dviračių rankenas ir terminalus. Labai prašome pačių vartotojų būti sąmoningais bei patiems taip pat atsakingai rūpintis savo ir kitų sveikata, naudoti vienkartines pirštines, dezinfekcinius skysčius, po kelionės neliesti veido bei plauti rankas, kaip įmanoma greičiau“, – sakė Ž.Fomova.

„City Bee“ siūlys ne tik paspirtukų nuomą

Be vilniečiams įprastų ir pamėgtų taip vadinamų oranžinių dviračių, jau šią savaitę atsiras ir „CityBee“ nuomojami dviračiai. Netrukus sugrįš ir paspirtukų nuomos galimybės.

Nors „CityBee“ informuoja, kad COVID-19 viruso sukeltos aplinkybės apsunkina pasiruošimą elektrinių paspirtukų sezono startui.

„Šiuo metu „CityBee“ ieško sprendimų ir daro viską, kas įmanoma, kad el. paspirtukų dalijimosi paslauga vėl pasirodytų miestų gatvėse. Tačiau yra ir gera žinia – „CityBee“ dviračiai Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje bus prieinami jau šią savaitę. Apie juos informuosime atskirai, šiek tiek vėliau“, – teigiama atsakyme 15min.

Veikla pradėjo dar viena įmonė

O sekmadienį reaguodama į situaciją dėl koronaviruso, Vilniuje anksčiau nei numatyta sezoną pradėjo nauja paspirtukų nuomos kompanija „Scoot911“.

„Reaguodami į Vilniaus savivaldybės ir Lietuvos Vyriausybės rekomendacijas dėl koronaviruso plitimo ir raginimus pradėti sezoną kaip galima anksčiau, jau sekmadienį į gatves išvežėme daugiau nei 100 paspirtukų, kuriais bus galima į savo kelionės tikslą nusigauti ne tik greitai, bet ir saugiai. Dabar kelionė paspirtuku tampa ne tik greitesnė ir pigesnė nei automobiliu, bet ir saugesnė nei viešuoju transportu“, - pranešime spaudai cituojamas Ričardas Šukys, paspirtukų dalijimosi bendrovės „Scoot911“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius