Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus Algirdo gatvėje – nei praeiti, nei pravažiuoti: sprendimų savivaldybė dar ieško

Antri metai Vilniaus Naujamiesčio Algirdo gatvėje vykstantys darbai į neviltį varo bent dalį gyventojų. Amžinos spūstys, pasikeitęs eismo organizavimas erzina vairuotojus, sunkiai praeinamos atkarpos – ir pėsčiuosius. Vilniaus miesto savivaldybė sako, kad rekonstrukcijos darbai turėtų baigtis birželį, tačiau tinkamiausio ir tvariausio sprendimo, kuris suteiktų papildomo saugumo, tebeieškoma.
Vilniaus Algirdo gatvė rekonstrukcijos metu
Vilniaus Algirdo gatvė rekonstrukcijos metu / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Darbai Algirdo gatvėje vėl verda. Tiesa, gal labiau aplinkinėse statybvietėse, o ne pačioje gatvėje, nes dėl jos ateities dar tebesvarstoma. Darbus pernai pradėjusi Vilniaus miesto savivaldybė dabar vėl tariasi su gyventojais, kokią jie matytų Algirdo gatvės ateitį.

„Vos nebuvome suvažinėtos traktoriumi“

O kol gatvė nebaigta remontuoti, vilniečiai piktinasi kylančiais nepatogumais.

Jauna mama Jūratė 15min pasakojo, kad atšilus orams suintensyvėję remonto darbai nestebina. Tačiau problemų sukelia.

„Nuo ankstyvo ryto visa Algirdo gatvė prikimšta sunkiosios technikos, kasa, rausia... Bet visiškai nepagalvota apie pėsčiųjų saugumą!!! Su savo maža dukrele, kaip kiekvieną rytą, ketinome patekti į darželį, bet vos nebuvome suvažinėtos traktoriaus.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus Algirdo gatvė rekonstrukcijos metu
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus Algirdo gatvė rekonstrukcijos metu

Algirdo gatvės šaligatvis nuardytas, ten vyksta darbai. Įrengtame dviračių take važinėja statybininkų sunkioji technika, gatve rieda automobiliai, be to, Algirdo g. 3 taip pat vyksta grandioziniai statybos darbai, nuolat dideliu greičiu važinėja sunkiasvorė mašina, pakrauta žemėmis.

Ties Algirdo ir A.Vivulskio gatvių sankirta įrenginėjamas žiedas. Įveikti atkarpą nuo J.Basanavičiaus iki A.Vivulskio gatvių pėstiesiems praktiškai neįmanoma, netgi pavojinga gyvybei! Man pasipiktinus dėl tokios netvarkos, kelininkas pasiūlė... tiesiog pakentėti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius