-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus gatvių remonto ypatumai: kodėl per išgremžtas duobes tenka dardėti savaitėmis?

Paruoštos remontui gatvės su gana giliomis, aštriais kraštais išgremžtomis duobėmis Vilniaus vairuotojus kai kuriose miesto vietose erzina ne po dieną ar dvi, o net savaitę ir ilgiau. Vairuotojai pyksta, o savivaldybė tvirtina, kad taip būti neturėtų – tokios duobės ilgiausiai gatves „puošti“ gali dvi dienas.
Remontuojama V. Maciulevičiaus gatvė
Remontuojama V.Maciulevičiaus gatvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kelio ženklas, įspėjantis apie kelio remontą, puošia pastaruoju metu ne vieną Vilniaus gatvę. Atrodytų, tik džiaugtis reikia, kad darbai mieste vyksta, gatvės bus lygesnės. Tačiau ne vienas sostinėje nuolat važinėjantis vairuotojas atkreipė dėmesį, jog remontui paruoštos gatvės su giliomis, aštriabriaunėmis išgremžtomis duobėmis naujo asfalto laukia ne po dieną ir ne po dvi.

Per dvi dienas, ne dvi savaites

„Kodėl reikia pridaryti duobių ir jas palikti? Kai palyja, net nematyti, kad tos duobės ten yra, tik skaudžiai bumbtelėjus automobiliui jas pajunti. Kartais jautiesi lyg važiuotum geležinkelio bėgiais“, – pastarosiomis savaitėmis piktinosi ne vienas Vilniaus gatvėmis važinėjantis nuolat vairuotojas.

Kelininkai teisinasi, kad kartais jiems nepalanki gamta, nes lyja, kartais technika paveda, tad darbai užsitęsia.

Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad taip būti neturėtų – tokios duobės gatvėse nuotaiką gadinti vairuotojams gali ne ilgiau nei dvi dienas. „Dėl duobių rangovai įspėti – jiems visiems išsiųstas raštas, kad duobės turi būti sutvarkomos per 2 dienas, kitu atveju gresia nuobaudos“, – 15min teigė Vilniaus savivaldybės Eksploatacijos poskyrio vedėjas Gintautas Kazimieras Niaura.

Penktadalį sutvarkė

G.K.Niauros teigimu, gatvių remonto darbai Vilniuje vyksta pagal planą – darbai prasidėjo tik gegužės vidury, tačiau jau sutvarkyta apie penktadalis numatytų gatvių, t. y., išasfaltuota beveik 10 kilometrų iš suplanuotų 54 km (8 km yra žvyrkeliai).

„Ištisinio asfaltavimo būdu perklotos Šilo, A.Kojelavičiaus, Motorų gatvės, Laisvės pr. Išasfaltuoti 3 km žvyrkelių – Dieveniškių, Filaretų, Avietyno, Kelmijos ir Gerviškių gatvėse. Šią savaitę tvarkysime šias gatves: Jankiškių, Vaduvos, Ūmėdžių, Liepkalnio, Moliakalnio, S.Kerbedžio, Geležinkelio, pabaigsime darbus Laisvės pr. ir Minsko pl.“, – vardijo savivaldybės atstovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remontuojama Liepkalnio gatvė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remontuojama Liepkalnio gatvė

Bendrovė „Grinda“ socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat pateikė savo darbų planą. Šią savaitę ji tvarkys Artojų, E.Andrė, Gunkliškių, Jankiškių, A.Kojelavičiaus, Liepkalnio, Liepsnos, Minsko, Naugarduko, Savanorių, Pergalės, Pirklių, Trampolio, Tremtinių, Umėdžių, Vaduvos gatves ir jų atkarpas. „Kai kuriose iš šių gatvių arba jų atkarpose bus ribojimas greitis“, – įspėjo „Grinda“.

Anot G.K.Niauros, daugiau laiko nei duobių lopymas užima ištisinis gatvių asfaltavimas, tačiau toks būdas, be abejo, efektyvesnis.

„Ištisinio asfaltavimo būdu gatvė tvarkoma keliais etapais: frezuojama, sutvarkomi gatvės šuliniai, klojami išlyginamieji sluoksniai ir tik tada ji asfaltuojama. Kadangi asfaltuojamos netrumpos gatvės atkarpos, vienu metu darbai vyksta keliose vietose, darbai šiek tiek užtrunka, bet į numatytus grafikus telpame ir viską atliekame laiku. Prašome vilniečių supratimo ir kantrybės, visus numatytus darbus atliksime ir netrukus visi galėsime džiaugtis atnaujintais keliais“, – kalbėjo G.K.Niaura.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remontuojama V. Maciulevičiaus gatvė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remontuojama V. Maciulevičiaus gatvė

Vilniaus gatvių tvarkymui šiemet planuojama skirti 22 mln. eurų. 11 mln. eurų – iš nacionalinės Kelių priežiūros ir plėtros programos, dar tiek pat lėšų numatoma iš miesto biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius