Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Konstitucijos prospekte atsiras 6 elektromobilių įkrovimo stotelės

Šiemet balandžio pradžioje, Lietuvos elektromobilių asociacijos duomenimis, šalyje buvo užregistruoti 222 elektromobiliai. Tuo pačiu metu pernai šis skaičius buvo daugiau nei perpus mažesnis – 104. Akivaizdu, kad tylesnį ir ekonomiškesnį transportą renkasi vis daugiau vairuotojų, o elektra varomi automobiliai tampa praktiški bei patrauklūs ir verslui, ir gyventojams.
Elektromobilių maratone varžysis Nissan „Leaf“
Elektromobilių maratone varžysis Nissan „Leaf“ / Elektromobilių maratono organizatorių nuotr.

Vis dėlto Vilniaus centre veikia tik dvi įprastos ir viena greitojo krovimo stotelė. Akivaizdu, kad sparčiai modernėjančiam miestui to neužtenka, mat prie Operos ir baleto teatro esančios įkrovos vietos susidaro elektromobilių eilės.

Dešinysis Neries krantas kol kas negali pavyti elektromobilių plėtros, mat neturi nei vienos daugeliui rinkoje esančių elektromobilių tinkamos įkrovos stotelės. Pasaulyje priimta praktika, kad naujai statomuose verslo centruose elektromobilių krovimo stotelės tampa savaime suprantamu dalyku.

Tokiu keliu eina ir „Lords LB Asset Management“, dešiniajame Neries krante vystantys k29 ir k18B verslo centrus. Šiuose verslo centruose planuojama įrengti net 6 kolonėles elektromobiliams.

„Dešinysis Neries krantas ir elektromobiliai turi vieną bendrą bruožą – jų svarba Vilniaus mieste artimiausiu metu tik augs. Būtent todėl savo vystomuose projektuose elektromobiliams skiriame ženklų dėmesį“, - sako Marius Žemaitis, investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas.

Pasak jo, artimiausiu metu keturios naujos elektromobilių krovimo stotelės priims klientus duris atvėrusiame verslo centre k29. Šalia prekybos centro VCUP iškilsiančio, multifunkcinio komplekso k18B požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje taip pat ketinama įrengti dvi įkrovimo stoteles ekologiškoms transporto priemonėms.

Šiuo metu vykstančiame architektūriniame multifunkcinio komplekso konkurse dalyvauja garsūs užsienio ir žymiausi Lietuvos architektų biurai - Studio Fuksas“, „Studio Libeskind“, „PLH Arkitekter“, „Arrow“, „KOKO architects“ „R.Paleko ARCH studija“, „AKG“, „SP Architektų Grupė“, „G..Natkevičius ir partneriai“ ir „Arches“. Jų pasiūlymuose turės būti numatytos viešos įkrovimo stotelės, kuriomis galės naudotis ne tik centro darbuotojai, kurių čia įsikurs apie 1000, bet ir 300 numerių viešbučio svečiai bei kiti sostinės elektromobilių vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius