-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai sunerimo dėl Liubarto tilto keliamos grėsmės – byra jo gabalai

Vilniaus Žvėryną ir Naujamiestį jungiantis Liubarto tiltas kelia nerimą juo važinėjantiems ar po juo esančioje aikštelėje automobilius statantiems vilniečiams. Savaitgalį 15min pasiekė ne vienas laiškas apie tai, kad važiuojant tiltu jaučiama stipri vibracija, o į apačią krenta tinko gabalai. Vilniaus savivaldybė tikina, jog nerimauti nėra ko.
Liubarto tiltas
Liubarto tiltas / 15min skaitytojo nuotr.

Išgąsdino vibracija ir byrantys gabalai

Šeštadienį ir sekmadienį Liubarto tiltas sulaukė ypatingo dėmesio. Šeštadienio vakarą 15min pasiekė LEU Alumnų klubo laiškas, kuriame buvo informuojama, kad tą vakarą, apie 21 val., pastebėti Liubarto tilto Vilniuje pažeidimai, „jautėsi vibracija, judant pasijuto stiprus dunktelėjimas, siekė net automobilio duslintuvą“. Apie tai buvo pranešta ir Bendrajam pagalbos centrui bei bendrovei „Grinda“.

„Kur žiūri mūsų valdininkai, gal laukia nelaimės? Taip taupomi pinigai?“ – piktinosi žmonės.

Sekmadienį skundai tęsėsi, tiesa, dabar jau pažeidimai buvo pastebėti iš po tilto: „Sekmadienį, 2019 m. gegužės 12 dienos vakare, važiuojant pro Liubarto tiltą šalia automobilio nukrito betono gabalas nuo tilto konstrukcijų.

Papildomai teko informuoti BPC, čia žaibiškai greitai atvyko policijos pareigūnai, kadangi po tiltu stovi automobiliai, kuriems gresia realus pavojus. BPC operatorė taip pat iškvietė ir UAB „Grinda“ avarinę tarnybą, telefonu informavome „Susisiekimo paslaugas“, kurios geltonoji stovėjimo zona įrengta po tiltu.“

15min skaitytojo nuotr./Liubarto tiltas
15min skaitytojo nuotr./Liubarto tiltas

Problema registruota ir Vilniaus savivaldybės programėlėje „Tvarkau Vilnių“. „Tikimės supratingumo ir išvengsime 2009 m. įvykusios Kauno Kleboniškio (Meškio) tilto pasekmių, situacija panaši, tik Vilniaus Liubarto tilto atveju juda vidurinės atraminės detalės, tai akivaizdžiai matosi, kada pravažiuoja troleibusas ar sunkiasvoris transportas (šalia vyksta statybos)“, – tvirtina vilniečiai.

Savivaldybė ramina

Vilniaus miesto savivaldybė, kuri atsakinga už tiltų, viadukų ir estakadų priežiūrą, žmones ramina, esą niekam joks pavojus nėra kilęs, važinėti tiltu saugu.

„Pernai gegužę savivaldybės specialistai atliko visų sostinėje esančių tiltų, viadukų ir estakadų techninę priežiūrą, tarp jų ir Liubarto tilto. Šį pirmadienį patikrinus Liubarto tilto būklę galime patvirtinti, kad tilto būklė pavojaus nekelia: nuotraukose yra matoma komunikacijų tinklus dengiančių plokščių metalo korozija, kuri netrukus bus pašalinta. Įtakos viaduko ir tilto saugumui tai neturi“, – užtikrino Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas.

Nuotraukose matoma komunikacijų tinklus dengiančių plokščių metalo korozija, kuri netrukus bus pašalinta. Įtakos viaduko ir tilto saugumui tai neturi, – sakė A.Visockas.

Jis taip pat pabrėžė, kad vibracija čia sukelia transporto dinaminės apkrovos. „Pernai vykusios apžiūros metu taip pat jokių tilto konstrukcijos pakitimų nustatyta nebuvo – nuspręsta perdažyti metalines tilto konstrukcijas ir sutvarkyti deformacines siūles“, – teigė A.Visockas.

Vilniaus miesto savivaldybė nuolat atlieka visų sostinės tiltų, viadukų ir estakadų techninę priežiūrą. Sostinėje yra 51 tiltai, 67 viadukai, 8 estakados ir 3 tuneliai. Tiltų, viadukų ir estakadų remontui šiemet skirta apie 1 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius