Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietį suglumino situacija vienoje parkavimo aikštelėje: tvarka neaiški, žymėjimas vos pastebimas

Į 15min redakciją kreipėsi suglumęs skaitytojas, kuriam pastaruoju metu teko lankytis Vilniuje esančios „Lidl“ parduotuvės automobilių stovėjimo aikštelėje. Čia vyrą pasitiko ne viena nemaloni staigmena – neaiškus žymėjimas bei po trumpo vizito gauta bauda. Aikštelę administruojančio „UniPark“ atstovė teigia, kad viskas įrengta pagal reikalavimus, o informacija skelbiama matomiausiose vietose.
Automobilių stovėjimo aikštelė prie parduotuvės „Lidl“
Automobilių stovėjimo aikštelė prie parduotuvės „Lidl“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Gal Jums būtu įdomu pasidomėti Vilniuje, Ukmergės g. 256 esančios „Lidl“ aikštelės situacija? Ženklinimas neaiškus, užkardų nėra, automobilių numerių skenerio nėra. Informaciniai ženklai dviprasmiški ir pakabinti aukštai, ne visi juos pastebi ir paskaito.

Atvažiavęs pirmą kartą gauni nemalonią staigmeną. Kontrolierius ateina, skiria 10 eurų baudą, kurią apmokėti reikia per tris dienas. O jei nespėji, iš karto prisistato antstoliai.

Norėdamas nemokamai pastatyti automobilį 1 valandai, privalai pats eiti į terminalą ir užregistruoti mašiną arba tai padaryti „Unipark“ programėlėje“, – pasakoja vyras.

Pasak jo, vyro automobilis aikštelėje stovėjo neilgai, o baudą gavo dėl to, kad neužregistravo automobilio.

„Kiek mačiau, labai daug automobilių su raudonais lapeliais ant priekinio stiklo, verslas sukasi. Manau, kad užkardas ir skeneris neįrengti tendencingai, siekiant gauti didesnį pelną kuomet skiriamos baudos skubantiems, neapsižiūrėjusiems“, – mano skaitytojas.

Ženklai įrengti pagal reikalavimus

„UniPark“, administruojančios šią aikštelę, vykdančioji direktorė Eglė Šimkevičienė teigia, kad dabartinė tvarka minimoje aikštelėje galioja beveik metus, o reikalinga informacija nurodyta tiek aikštelėje, tiek įeinant į parduotuvę.

„Lidl“ turimų aikštelių kontrolę ir apmokestinimą vykdome nuo 2016 metų. Jūsų laiške paminėta aikštelė prie „Lidl“ parduotuvės Ukmergės g. 256 tapo mokama nuo 2019 m. pabaigos ir tokia tvarka veikia beveik metus.

Dažniausia priežastis kontroliuoti stovėjimo trukmę aikštelėse prie parduotuvių yra siekis apriboti masinį, ilgalaikį šalia esančių įstaigų darbuotojų ir gyventojų parkavimą.

Tokiose aikštelėse yra nustatytas nemokamas laikas, per kurį į parduotuvę ar prekybos centrą atvykęs žmogus gali patogiai apsipirkti. Prekybos ir verslo centrai vertina savo lankytojus, todėl nori užtikrinti jiems patogų atvykimą“, – teigia E.Šimkevičienė.

Automobilio numerį reikia įvesti į terminalą

Pasak jos, ženklai, kad aikštelė yra mokama, o nemokamas laikas suteikiamas suvedus automobilio numerį į terminalą, yra visoje aikštelėje.

„Jie įrengti vadovaujantis kelių ženklų įrengimo taisyklėmis. Išsamesnės instrukcijos yra prie mokėjimo automato bei parduotuvės viduje prie įėjimo, kur praeina visi LIDL lankytojai“, – teigia E.Šimkevičienė.

Taip pat E.Šimkevičienė tikina, kad visi ženklai įrengti pagal reikalavimus.

„Dėl objekto specifikos, kelio užtvarai nėra montuojami, kad eismas vyktų kuo sklandžiau.

Toks parkavimo sprendimas, be užtvarų, nėra naujiena Lietuvos rinkoje ir gana populiarus kaimyninėse valstybėse. Atkreipiame dėmesį, kad miesto gatvėse esančios stovėjimo vietos taip pat nėra aptvertos kelio užtvarais, todėl atvykstantys vadovaujasi kelio ženklais“, – aiškina atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius