Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje turėjo būti įrengtos penkios nemokamos įkrovos stotelės: kada jų tikėtis?

2019 m. Vilniuje pradėjus instaliuoti bendrovės „Ignitis“ mokamas elektromobilių įkrovos stoteles, sostinės savivaldybė pasidalijo gera naujiena. Jos esmė – kad iki 2020 m. vasaros Vilniuje ES struktūrinių fondų lėšomis planuota įrengti 5 greito įkrovimo stoteles, kuriose vienu metu galima krauti du elektromobilius. Bet jų nėra ir 2021 m. vasarą.
Lietuvoje atidaryta pirmoji elektromobilių greitojo įkrovimo stotelė.
Lietuvoje atidaryta pirmoji elektromobilių greitojo įkrovimo stotelė (2014 m.). / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Elektromobilis

Tąkart buvo įvardytos ir konkrečios vietos, kuriose kursis toks elektromobilių vairuotojų rojus: Gariūnų g. 70, Molėtų pl. 28, Liepkalnio g. 116, Saulėtekio al. 5 ir Pilaitės pr. 27.

Žinia, kad stotelėse penkerius metus nemokamai vienu metu bus galima krauti du automobilius, sostinės vairuotojams labai palanki, nes mieste nemokamų įkrovos taškų labai sumažėjo. Jei anksčiau tai buvo galima padaryti prie PC „Akropolio“ bei Operos ir baleto teatro, tai dabar likęs tik prekybos centras LIDL. Žinoma, vidutinio arba mažo galingumo stoteles yra įsirengę ir kai kurie biurai. Tačiau mieste dominuoja „Ignitis“ mokamos stotelės, kuriose už kilovatvalandę, priklausomai nuo piko valandų, reikia mokėti dvigubai ar net trigubai brangiau nei namų salygomis – 0,25–0,35 Eur. O galingiausioje „Ionity“ stotelėje elektros įkrovos kaina (ne abonentams) siekia 0,79 Eur už kilovatvalandę.

Tačiau namuose sąlygas įkrauti elektromobilius turi tik nedidelė dalis gyventojų. Todėl nemokamų stotelių, tegul ir penkeriems metams, vilniečiai tikrai neatsisakytų. Ypač miesto pakraščiuose.

Svarbi ir kita savivaldybės nurodyta aplinkybė – galimybė greitai įkrauti iškart du elektromobilius.

Nugalėtojas nenustatytas dėl per didelės rangos darbų kainos

Kęstutis Lubys, Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus Eismo valdymo poskyrio vyriausiasis specialistas, paaiškino, kodėl delsiama:

„Dėl struktūrinių pokyčių Projektą įgyvendinančioje institucijoje užrukus rangos darbų pirkimo procedūroms, atliktas esminis sutarties keitimas ir Projekto įgyvendinimo laikotarpis pratęstas iki 2021 m. gruodžio 31 d. su būtina sąlyga atnaujintus rangos darbų konkurso dokumentus suderinti su Centrine projektų valdymo agentūra CPVA.

Planuojame, kad penkios greito įkrovimo stotelės (Gariūnų g. 70, Molėtų pl. 28, Liepkalnio g. 116, Saulėtekio al. 5 ir Pilaitės pr. 27) bus įrengtos iki Projekto įgyvendinimo laikotarpio pabaigos, nes šiuo metu jau vyksta viešųjų pirkimų procedūros rangos darbams atlikti.

Tikimės, kad su pirkimo laimėtoju sutartis bus pasirašyta iki 2021 m. spalio 1 d. Liepą skelbto konkurso metu pasiūlytos per didelės rangos darbų kainos ir nugalėtojas nenustatytas. Artimiausiu metu planuojama skelbti kartotinį konkursą rangos darbams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius