TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje susirungė automobilinio garso entuziastai

Šeštadienį vilniečius ir miesto svečius traukė įspūdingai atrodantys ir dar garsesnį triukšmą keliantys automobiliai. Nuo ankstyvo ryto „Siemens Arena“ aikštelėje vyko tarptautinės automobilinio garso varžybos „Sound Service taurė 2013”. Daugiau nei 80 automobilių sulaukusiame renginyje vyko kokybiškiausiai grojančių automobilių pagal EASCA taisykles rinkimai, bei pagal „DB Drag“ taisykles vykusieji garsiausio automobilio rinkimai. Renginio metu taip pat svečiavosi „Tuning Team“ perdarytų automobilių klubo mašinos.
„Sound service taurė 2013“
„Sound service taurė 2013“ / Artūro Žuko/Arturasz.lt nuotr.

Kokybiškiausiai grojančio automobilio varžybose kova vyko 3 klasėse: „Naujokų“ (aparatūros vertė iki 7000 Lt), „Mėgėjų“ ( iki 15 000 Lt) ir  „Profesionalų“ (vertė neribojama).  Iš viso varžėsi 31 automobilis, tarp kurių svečiai iš Latvijos, Rusijos, Suomijos, Estijos. 

Ypatingo dėmesio sulaukė svečių iš Rusijos ir Latvijos automobiliai, kurie turėjo sumontuotas aukščiausios serijos „Pioneer“ gamintojo aparatūrą ODR („Optical Digital Reference“). Šių automobilių garso sistemų vertė siekia kelias dešimtis tūkstančių eurų. Žiūrovai mielai sėdo į dalyvių automobilius ir užmerkę akis klausėsi puikias emocijas keliančio „gyvą“ pojūtį keliančio garso. Daugelis stebėjosi, kad automobilyje įmanoma pasiekti panašų rezultatą kaip su dešimtis tūkstančių kainuojančia namų „high end“ aparatūra.

„Naujokų“ klasėje nugalėtoju tapo Audrius Bubėnas su išskirtiniu restauruotu VW T2 autobusiuku.  „Mėgėjų“  klasėje nepralenkiamas buvo Ramūnas Pukinas  su „VW Golf cabrio“, o „Profesionalų“ taurė iškeliavo į kaimyninę Latviją, kurios savininku tapo daugartinis tarptautinių varžybų visoje Europoje dalyvis Dmitrijus Zacharovas su „Ford S-Max“.
Renginiu ypač sužavėti buvo neeiliniai svečiai – AMT automobilines garso lygos vyr. teisėjas iš Baltarusijos bei EMMA tarptautinės kategorijos teisėjas iš Suomijos, kuris įsteigė ir specialų „BEST SQ“ prizą, kurio nugalėtoju tapo Marius Večerinskas su „VW Passat“.

Daugiausiai emocijų tiek žiūrovams, tiek dalyviams suteikė pagal „DB Drag“ taisykles vykęs „Garsiausio ZIP FM automobilio konkursas“. Sulaukusi per 30 dalyvių iš Lietuvos bei Latvijos ši rungtis vyko itin atkakliai. 

Jau pirmoje „Street Stock A“ klasėje susirungė net 13 „monstrų“, o visų siurprizui grupės nugalėtoja tapo mergina iš Utenos Monika, kurios rezultatas siekė 145,3 decibelo. Dar viena mergina Dina džiaugėsi trečiaja vieta.

„Street Stock B“ klasėje nugalėtojo taure džiaugėsi 144 decibelus „įpūtes“ Edgaras Urbonas. „Street A“ klasėje nugalėtoju tapo svečias iš Latvijos Artis Stalsas su 149,1 dB, o „Street B“ dar vienas šio savotiško sporto entuziastas Lietuvoje, kaunietis Julius Jurkšta su 148,7 dB rezultatu.

Įtempčiausia kova dėl visų varžybų ir „Garsiausio ZIP FM automobilio“ vyko „Extreeme“ klasėje, kur aparatūra nėra ribojama.  Čia nepralenkiamas buvo perdarytas ir ypač akį traukiantis antros kartos „VW Golf“, kurio rezultatas net  151,8 decibelo. Jam atiteko matavimuose pelnyta „ZIP FM garsiausio automobilio dB Drag“ taurė. Tačiau jam nelabai pasisekė, kai renginio pabaigoje transliuodami ZIP FM hitus automobiliai rungtyniavo dėl žiūrovų simpatijų. Sudegus trims iš keturių žemadažnių, žiūrovai pagrindinį ZIP FM diplomą skyrė bene simpatiškiausiam varžybų automobiliui „Opel Corsa“. 

Visą dieną itin permainingas oras neatbaidė autogarso entuziastų ir žiūrovų. „Sound Service“ ir kitų rėmėjų įsteigti prizai viliojo dalyvauti įdomiose atrakcijose, kuriose merginos ir vaikinai varžėsi bandydami kuo garsiau surėkti į garso matavimo prietaisą. Vaikinai laikė 15 colių žemadažnį ištiesę ranką, vienam iš dalyvių neišlaikius garsiakalbio jis krito ant žemės, tačiau nežymiai pažeistą brangų daiktą vedėjas netrukus pardavė aukcione.

Tai buvo be abejo rimčiausias per paskutinius kelerius metus autogarso renginys. Renginio organizatorių „Sound Service“ atstovas Rytis patikino, jog „Sound Service taurė“ gyvuos ir toliau – galbūt šie renginiai kartosis net kelis kartus per metus. O visus autogarso entuziastus paskatino toliau tobulinti savo sistemas ir sudalyvauti kaimyninėje Lenkijoje netrukus vykstančiose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius