Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius ruošiasi snieguotam savaitgaliui: žemėlapyje – kiekvienos gatvės priežiūros lygis

Praeitą savaitę iškritęs sniegas paralyžiavo bent jau dalį Vilniaus. Tad dabar, kadangi sinoptikų prognozės vėl žada sniego, ruošiamasi jam iš anksto. „Grinda“ net pateikė žemėlapį, kuriame galima pasižiūrėti, koks kurios gatvės priežiūros lygis.
„Grinda“ ruošiasi snieguotam savaitgaliui Vilniuje
„Grinda“ ruošiasi snieguotam savaitgaliui Vilniuje / „Grindos“ nuotr.

Apie pasiruošimą snieguotam savaitgaliui „Grinda“ informavo feisbuke: „RUOŠIAMĖS SNIEGUOTAM SAVAITGALIUI.

Kaip visada, stebime kelis skirtingus meteorologinius šaltinius ir – kaip visada – ruošiamės reaguoti į blogiausią scenarijų. Kai kurių sinoptikų prognozės rodo, kad šiandien apie 12–13 val. Vilniuje prasidės snygis, kuris su pasibangavimais tęsis iki sekmadienio pietų. Kiti praneša apie galimą plikledį (kas jau savaime patenka į pavojingų meteorologinių reiškinių kategoriją)“, – rašo bendrovė.

„Grinda“, kaip skelbia, imsis kelių veiksmų:

  • Ruošiamės intensyviam savaitgaliui. Jau dabar sunkvežimių bunkerius užpildome druska, bakus – druskos tirpalu. Mažesnio intensyvumo gatvėse dirbantys barstytuvai pasiruošia smėlio atsargas.
  • Startuojame su prevenciniu barstymu: kai sninga ant jau pabarstytos gatvės, sniegas pradeda tirpti vos pasiekęs jos paviršių. Priklausomai nuo snygio intensyvumo, barstymus reguliariai kartosime. Jei sniego bus daug – valysime verstuvais.
  • Išskirstome sunkvežimius į atraminius punktus. Pagrindinės bazės, žinoma, lieka Vilkpėdėje, Viršuliškėse ir Naujojoje Vilniuje, tačiau taip pat turime galimybę budėjimui naudotis savo pastatais Žaliųjų ežerų gatvėje bei Vaidotuose.
  • Prioritetizuojame gatves. Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje yra apie 2000 gatvių, tik dalį jų – 1707 – prižiūri savivaldybė, už kitų priežiūrą atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija, gyventojų ir sodininkų bendrijos, nekilnojamojo turto plėtotojai, kiti juridiniai ar fiziniai asmenys. Sningant pirmiausia valomos ir barstomos 580 gatvių, kuriomis vyksta viešojo transporto eismas, tik vėliau valomos 1127 aptarnaujančios ir pagalbinės miesto gatvės.

Kiekvienos gatvės priežiūros lygį galima matyti interaktyviame žemėlapyje https://bit.ly/Gatviu_prieziuros_lygiai.

„Situaciją atidžiai stebime. Būkite pasiruošę, kad vakarinėse transporto spūstyse užtruksite ilgiau nei vakar“, – įspėjami vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius