Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VIP stilius: dėl vienos priežasties jį buvo pamėgę net Japonijos gangsteriai ar gatvės lenktynininkai

VIP stilius yra kildinamas iš Japonijos. Taigi nenustebins ir tai, kad pagal šį stilių modifikuojami tokie japoniški prabangūs sedanai, kaip „Nissan“, „Toyota“, „Mitsubishi“ ir daugelis kitų. Kuo ypatingas šis stilius? Kviečiame sužinoti žemiau.
VIP stiliaus automobilis
VIP stiliaus automobilis / Wikimedia Commons nuotr.

Prabangūs automobiliai, kurie modifikuojami pagal šį stilių, yra pažeminami, praplatinama jų stovėsena. Naudojami „agresyvesni“ ratai, pakaba bei tos pačios stilistikos kėbulo dalys. VIP stiliaus automobiliai dažniausiai būna dideli, brangūs, varomi galiniais ratais. Tačiau kartais būna naudojami ir minivenai bei į juos panašus japoniški automobiliai, vadinami „kei“.

Kokius automobilius naudoja

Kaip jau minėta, dažniausiai naudojami prabangūs japoniški automobiliai, tačiau akivaizdu, kad ne kiekvienas „Nissan“ ar „Toyota“ automobilis tam tinka. Pavyzdžiui, dažnai naudojami „Nissan Cedric“, „Nissan Gloria“, „Nissan Fuga“, „Nissan Leopard“ automobiliai. „Toyota Aristo“, „Toyota Celsor“, „Toyota Crown Majesta“. Taip pat naudojami tokie automobiliai, kaip „Mitsubishi Proudia“, „Mitsubishi Dignity“, „Mazda Sentia“, „Mazda Luce“, „Honda Legend“, „Honda Vigor“ ir pan.

Automobilių entuziastai suteikdavo tokiems automobiliams kitokios perspektyvos, visi automobiliai, nuo tokių minivenų kaip „Toyota Estima“ arba „Honda Odyssey“ iki mažesnių, kaip „Suzuki Capppucino“ bei „Toyota bB“, tiko šioms modifikacijoms.

Amerikoje VIP stilius dažniausiai pritaikomos tokiems automobiliams, kaip „Lexus GS“, „Lexus LS“, „Infiniti Q45“, „Infiniti M45“ ir „Acura RL“.

Nuo gangsterių iki gatvės lenktynininkų

VIP stiliaus modifikacijų ištakos yra siejamos su Yakuza – taip vadinami Japonijoje buvusios tarptautinio organizuoto nusikalstamumo grupės nariai, paprasčiau tariant – to meto gangsteriai. Naudodami modifikuotus limuzinus, jie neretai išvengdavo policijos bei konkuruojančių gaujų dėmesio.

Osakos miesto gatvėse lenktyniaujantys vairuotojai taip pat norėjo atkreipti kuo mažiau dėmesio ir išvengti kontakto su policininkais, tad VIP stiliaus modifikacijas pritaikė savaip. Ir maždaug 1990-aisiais iš sportinių automobilių jie persėdo į sedanus, kurie atkreipdavo mažiau dėmesio ir galėdavo likti nepastebėti.

Dažniausiai VIP stiliaus automobilius sieja šios modifikacijos: ratlankiai su plačia palange, duslintuvas, kuris išsikiša iš už galinio bamperio, kėbulo komplektas, blizgūs dažai ir pažemintas automobilių aukštis. Taip pat naudojami vieno stiliaus bamperiai, sparnai, kapotas, bagažinė.

Neretai daugelyje VIP stiliaus automobilių pastebimas mažas neigiamas ratų išvertimo kampas, t. y. viršutinė rato dalis „palenda“ po kėbulo arka. Tradiciškai VIP stiliaus automobiliai būna juodos, baltos, pilkos arba sidabrinės spalvos.

Šiuo metu tokia automobilių modifikacija Japonijoje laikoma kaip išsiskirianti ir siekianti dėmesio, o ne padedantį pasislėpti. Tokių automobilių savininkams tenka pakloti nemenkas sumas ir dėl ten esančių automobilių kelių mokesčių.

Dabar neretai šio stiliaus pavadinimas VIP siejamas ir su trumpiniu „very important person“ (liet. labai svarbus asmuo), tačiau automobilių modifikacijas atliekantys asmenys šį terminą tiesiog priskiria prie automobilių modifikacijos stilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius