-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Visureigis Ukrainai“: Lietuvos žmonės dovanoja „Range Rover“, „Mercedes“ ir dar prideda labdaros

Sunku patikėti, tačiau tuos visureigius, kuriuos matote nuotraukoje, Lietuvos žmonės Ukrainos gynėjams padovanojo, atidavė už dyką. Ir dar su priedais.
Ukrainai dovanojami visureigiai
Ukrainai dovanojami visureigiai / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Labai svarbu – visi dovanotojai yra kuklūs žmonės, jiems viešumo visai nereikia. Todėl neminėsime nei pavardžių, nei įmonių, kurioms jie atstovauja. Tačiau šie keli pavyzdžiai paviešinti tam, kad Lietuva turėtų kuo didžiuotis – jautriais žmonėmis, kurie visi kaip vienas kartojo: gal taip bent šiek tiek prisidėsime, kad Ukrainoje baigtųsi tas pragaras.

Apie iniciatyvą „Visureigis Ukrainai“ jau rašėme čia. Jos esmė – visais įmanomais kanalais rinkti keturratę geros techninės būklės, patikimą labdarą Ukrainos gynėjams ir siųsti „Blue/Yellow“ kanalais. Dyzelinėms transporto priemonėms – pirmenybė. Ir dėl to, kad karo sąlygomis seni dyzeliniai varikliai tinkamesni, nes mažiau reiklūs degalų kokybei. Ir dėl to, kad, pataikius kulkai, mažiau linkę liepsnoti ar sprogti. Todėl dešimtys žmonių dovanoja, o šimtai pusvelčiui perleidžia savo visureigius ir pikapus: nuo „Mercedes“ iki „Land Rover“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvoje ruošiami motociklai Ukrainos spec. pajėgoms.

Įvertinti šių visureigių kainą būtų sunku. Ir ne tik dėl to, kad tai – nuoširdi dovana. Juk sunku suskaičiuoti, kiek pinigų į savo bekelei skirtą „Land Rover Discovery I“ sudėjo Algirdas, bandydamas jį paruošti didžiausiems išbandymams. Nuo stabdžių iki variklio. Nuo elektrinės gervės iki, kaip sako visureigį dovanojęs Kazlų Rūdos savivaldybėje gyvenantis įmonės vadovas, „klaidų ištaisymo“.

VIDEO: Visureigį Ukrainai padovanojęs Algirdas

Perduodamas savo visureigį šių eilučių autoriui, dar susakė patarimų, kad dirbtuvėse Vilniuje reikėtų patobulinti: keisti aušinimo žarną, pakeisti alyvą. Ir pridėjo net keletą atsarginių dalių.

Ir įdomiausia, kad visos tokios istorijos panašios. Išgirdę apie Lietuvos žurnalistų autoklubo bei kitų organizacijų iniciatyvą, Algirdas, taip pat šiame straipsnyje minimas Darius (irgi iš Kazlų Rūdos) ilgai negalvojo: paskambino ar parašė laišką el. paštu gazas@15min.lt.

Tiesa, „Land Rover“ dovanojęs Algirdas paatviravo: „Gal jau per vėlai sugalvojau pagelbėti. Na, bet gal dar spės mano visureigis sumedžioti kokį tanką...“.

Pirma žurnalistų, koordinuojančių labdarą, reakcija būna nuostaba: ar tikrai visureigis užsiveda ir važiuoja?

O jie ne tai kad važiuoja. Lipa per kelmus. Turi racijas. Ir ne tik.

O štai tokia sūduvio (suvalkiečio) Dariaus istorija. Keli bičiuliai, turintys automobilių servisą tarp Ąžuolų būdos ir Kazlų Rūdos, užsienyje nupirko „Chevrolet Captiva“. Dyzelinis visureigis atrodo puikiai, odinis salonas nenudrengtas. Turgaus prekeiviai sakytų, kad „ledas“. Darius su bičiuliais sutaisė variklį, o į visureigį pridėjo kalnus gėrybių: nuo užklotų ir ryšio priemonių iki medžiotojų paruoštų mėsos konservų.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Lietuvos žmonės dovanoja visureigius Ukrainos kovotojams
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Lietuvos žmonės dovanoja visureigius Ukrainos kovotojams

Svarbi smulkmena. Kai kurie iš dovanotų visureigių – dar neregistruoti Lietuvoje arba jau išregistruoti. Kaip juos atgabenti į „Blue/Yellow“ būstinę? Bent jau aš automobilius gabenau su praeityje žinomu autosportininku, įkūrusiu logistikos įmonę „Ontralas“. Visos Aurimo Onuškevičiaus kelionės yra labdara, jis dirba be atlygio.

VIDEO: Visureigį Ukrainai padovanojęs Darius

Trečias dovanotas visureigis Ukrainos gynėjams, kurį norėtume parodyti – irgi „ledinis“. „Range Rover Sport“ pasiūlė irgi keli bičiuliai iš Vilniaus.

Ž.Pekarsko. V.Pilkausko nuotr./Lietuvos žmonės Ukrainos gynėjams dovanoja savo visureigius
Ž.Pekarsko. V.Pilkausko nuotr./Lietuvos žmonės Ukrainos gynėjams dovanoja savo visureigius

Jie taip pat turėjo galimybę suremontuoti užsienyje nupirktą visureigį. O paskui pagalvojo: kam jis mums Lietuvoje, kai ukrainiečiai kaunasi už Europos laisvę.

Jei norite už simbolinę kainą perleisti ar tiesiog padovanoti visureigį Ukrainos gynėjams (ieškome ir lengvųjų enduro motociklų), parašykite el. paštu gazas@15min.lt arba susisiekite su Lietuvos žurnalistų autoklubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius