Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Volkswagen“ padalinys „Traton“ ir „Toyota“ padalinys „Hino“ pranešė apie partnerystę

„Volkswagen“ sunkvežimių padalinys „Traton“ ir „Toyota“ komercinių transporto priemonių padalinys „Hino Motors“ trečiadienį pranešė steigsiantys bendrą įmonę, gaminsiančią elektrinius sunkvežimius.
„Volkswagen“ ženklas
„Volkswagen“ ženklas / Gamintojo nuotr.

Šiuo žingsniu bendrovės planuoja plėsti savo pozicijas sparčiai augančioje elektroninių transporto priemonių rinkoje.

„Traton“ ir „Hino“ kartu kurs elektra varomus sunkvežimius bei gamins bendrą programinę įrangą ir sąsajas, sakoma bendrame bendrovių pranešime.

Kaip ir visa „Volkswagen“ grupė, „Traton“ laiko transporto priemonių elektrifikavimą vienu iš savo strateginių prioritetų, siekdama įgyvendinti ES anglies dioksido išmetimo mažinimo tikslus.

Miunchene įsikūrusi grupė, įskaitant jos prekės ženklus „MAN“ ir „Scania“, planuoja iki 2025 metų investuoti 1 mlrd. eurų į elektrinių transporto priemonių gamybą.

„Ši nauja su „Hino“ sukurta įmonė taps kitu svarbiu žingsniu elektrifikacijos srityje, padėsiantis įgyvendinti mūsų misiją“, – pažymėjo „Traton“ vadovas Matthiasas Gruendleris.

Pirmą kartą abi įmonės susitarė dėl partnerystės 2018 metais, o bendrą viešųjų pirkimų įmonę įkūrė 2019 m-aisiais.

Nors įmonės nepateikė informacijos apie naujos bendros įmonės struktūrą, jos pranešė, kad „sudarys pažangių specialistų komandą“ ir pradės projektą Švedijos Sioderteljė mieste, kur „Scania“ turi gamyklą, o vėliau Tokijuje.

„Traton“ ir „Hino“ turi 83 000 ir 35 000 darbuotojų, atitinkamai, o 2019 metais visame pasaulyje pardavė 242 000 ir 190 000 transporto priemonių.

Spalio viduryje „Traton“ paskelbė „principinį susitarimą“ dėl JAV sunkvežimių gamintojos „Navistar“ įsigijimo už 3,7 mlrd. JAV dolerių (3,1 mlrd. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius