Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Volkswagen“ sieks sukurti strategiją iki 2025-ų metų

Trečiadienį „Volkswagen“ valdybos pirmininkas paskelbė 5 esminius koncerno veiklos reorganizavimo žingsnius. „Mes turime žvelgti plačiau, nei apsiribodami dabartine situacija ir sukurti „Volkswagen“ koncernui tolesnės sėkmingos plėtros prielaidas. „Volkswagen“ iš šios padėties išlips daug stipresnis, nei anksčiau“.

Jis taip pat paskelbė, kad jau beveik parengta koncerno strategija laikotarpiui iki 2025 metų. Visa ši strategija bus pateikta visuomenei kitais metais.

„Volkswagen“ vadovas paaiškino, kad šiuo metu esminis jo veiklos prioritetas – suteikti maksimalią pagalbą klientams, kurių automobiliai tapo probleminiais dėl plačiai nuskambėjusio skandalo. Anot Müllerio, „Volkswagen“ intensyviai ruošia šios problemos sprendimo priemones. Visi veiksmai derinami su Vokietijos KBA – Vokietijos federaline autotransporto žinyba, visos priemonės pateikiamos jos aprobavimui ir bus pradėtos diegti 2016 m. sausio mėn.

„Scanpix“/AP nuotr./Matthias Muelleris
„Scanpix“/AP nuotr./Matthias Muelleris

Antrasis prioritetas – objektyviai ir išsamiai ištirti susidariusią padėtį ir nustatyti viso to priežastis. Dėl to, prie anksčiau minėtų konsultacinių ir tyrimo bendrovių prisijungė pasaulinis audito lyderis  - bendrovė „Deloitte“.

Trečiasis prioritetas – atlikti decentralizaciją ir suformuoti naują koncerno valdymo struktūrą. „Volkswagen“ generalinis direktorius tikino, kad nuo šiol koncerno markės ir specifiniai rinkos regionai gaus ne tik didesnę autonomiją, bet ir bus skiriamas didesnis dėmesys kitoms strategijoms, didinama unifikacija ir stengiamasi gauti kuo daugiau naudos iš koncerno markių sinergijos bei kuo taupiau naudoti vidinius koncerno resursus. Be to, numatyta atlikti daugiau, kaip 300 šiuo metu koncerne gaminamų modelių pelningumo reviziją, ateityje teikiant plėtros prioritetą tik pelningiausiems modeliams ir šeimynoms.

Ketvirtasis prioritetas – korporacinės kultūros ir vadovybės elgesio rekonstrukcija. Būtina iš naujo perkainoti korporacines vertybes ir pakylėti „Volkswagen“ koncerną į naują lygmenį, paliekant šiuo metu esamus nesklandumus praeityje.

Penktasis prioritetas – šiuo metu galiojančią koncerno strategiją iki 2018 metų transformuoti į strategiją iki 2025 metų. 

Pasak generalinio direktoriaus, esminis naujosios strategijos prioritetas būtų kokybinis koncerno augimas. Tikimasi, kad 2025 metų strategija bus parengta iki šių metų pabaigos ir maždaug ateinančių metų viduryje bus pristatyta visuomenei, žiniasklaidai ir suinteresuotiems asmenims.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius