Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Volkswagen“ skandalo atomazga: sumokės amerikiečiams, vokiečiai liks be nieko

Automobilių gamintojas „Volkswagen“ dėl vadinamojo „dyzelinio skandalo“ JAV turės sumokėti daugiau nei 14,5 mlrd. dolerių, praneša LRT RADIJAS apžvelgdamas Vokietijos verslo naujienas. Didžioji dalis sumos sudarys išmokas automobilių savininkams, kurių automobiliuose buvo įdiegta emisijos duomenis keitusi programa.
VW lokomotyvas
VW lokomotyvas / Wikimedia commons/Haralden2 iliustr.

Savininkams koncernas siūlo automobilius nemokamai pataisyti arba išpirkti. Be to, kiekvienas jų gali tikėtis iki 9 tūkst. dolerių kompensacijos už patirtą žalą. Dar kiek daugiau nei 4 mlrd. dolerių koncernui atsieis priverstinė aplinkosaugos projektų parama.

Tokį kompensacijų planą JAV ieškovai pateikė teismui San Franciske. Teisėjai dėl susitarimo apsispręs liepos pabaigoje. Tačiau jau dabar žinoma, kad koncernas žūtbūt nori išvengti brangaus ir ilgo teismo proceso, tad greičiausiai bus pasirengęs sutikti su ieškovų sąlygomis.

O Vokietijoje auga nukentėjusių automobilių savininkų nepasitenkinimas, kurie jaučiasi antrarūšiais klientais, nes negalės atgauti pinigų už automobilį su manipuliuojančia programa ir negaus jokios kompensacijos. Dėl kitokios nei JAV teisinės situacijos Vokietijos klientams „Volkswagen“ tik nemokamai pakeis automobilio įrangą ir įteiks atsiprašymo laišką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius