Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ vadovas atsiprašė akcininkų dėl „dyzelgeito“: atšauks dar 1 mln. dyzelių

Į vadinamąjį „dyzelgeitą“ įsivėlusios Vokietijų automobilių gamybos milžinės „Volkswagen“ vadovas trečiadienį atsiprašė bendrovės akcininkų dėl kilusio skandalo, kuris įstūmė kompaniją į precedento neturinčią krizę. Jis patvirtino, kad „Volkswagen“ gavo reguliavimo institucijų pareigūnų leidimą atšaukti iš rinkų dar 1 mln. dyzelinių transporto priemonių. Manoma, kad šis skaičius tik dar labiau didės.
VW lokomotyvas
VW lokomotyvas / Wikimedia commons/Haralden2 iliustr.

Pirmojo po rugsėjį kilusio skandalo surengto metinio akcininkų susirinkimo metu „Volkswagen“ vadovas Matthiasas Muelleris pareiškė: „Volkswagen Group“ ir visų šia dirbančių vardu atsiprašau jūsų, akcininkai, dėl išduoto jūsų pasitikėjimo bendrove „Volkswagen“.

„Toks netinkamas elgesys prieštarauja viskam, ką simbolizuoja „Volkswagen“, – pridūrė jis kalbėdamas apie skandalą, kuris kilo po to, kai pernai rugsėjį buvo išsiaiškinta, jog vienuolikoje milijonų visame pasaulyje parduotų dyzelinių bendrovės pagamintų automobilių buvo įdiegta speciali išmetamųjų dujų kiekio duomenis klastojanti programinė įranga.

Skandalo pabaigos dar nematyti, nes galutinės su juos susijusios bendrovės išlaidos dar nežinomos. Taip pat nežinoma, kada pačios bendrovės atliekamas vidinis tyrimas nustatys kaltininkus.

Tačiau grupės, kuriai priklauso 12 prekių ženklų, įskaitant „Volkswagen“, „Porsche“, „Audi“ ir SEAT, dar laukia baudos ir klientų bei akcininkų ieškiniai.

Manoma, kad akcininkai pasinaudos metiniu susirinkimu, kad išlietų savo pasipiktinimą bendrovės vadovybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius