Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Volvo“ pranešė, kada atsisakys dyzelinių variklių

„Volvo“ direktorius Hakanas Samuelssonas interviu metu Vokietijos laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ užsiminė, kad jo vadovaujama įmonė jau turi planą, kada ir kaip atsisakyti dyzelinių variklių.
2017-ųjų Ženevos automobilių parodoje pristatytas naujasis „Volvo XC60“
2017-ųjų Ženevos automobilių parodoje pristatytas naujasis „Volvo XC60“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak H.Samuelssono, tolimesnis dyzelinių variklių tobulinimas ekonomiškai yra nenaudingas, nes padaryti juos ekologiškus ir neviršyti azoto oksido emisijų normų jau šiandien nėra paprasta, o nuo 2021-ųjų bus itin sunku.

Jis patvirtino, kad „Volvo“ toliau gamins automobilius su naujais keturių cilindrų dyzeliniais varikliais, pristatytais 2013-aisiais, tačiau pačių motorų tobulinimui neskirs daug dėmesio, o nuo 2023-ųjų planuoja jų išvis atsisakyti.

Alternatyva? Elektromobiliai ir hibridiniai automobiliai. „Volvo“ jau pardavinėja keletą iš tinklo įkraunamų hibridų („Plug-in“), o visiškai elektra varomą modelį turėtų pristatyti 2019-aisiais.

„Mes turime pripažinti, kad „Tesla“ sugebėjo pasiūlyti tokį automobilį, prie kurio rikiuojasi pirkėjų eilės. Šioje srityje mes taip pat turime nišą – žmonėms reikia kokybiškų ir patraukliai atrodančių automobilių“, – sakė H.Samuelssonas.

Jis pripažino manantis, kad griežtėjantys ekologijos standartai gamintojus privers didinti dyzelinių automobilių kainas iki tokio lygio, kad „Plug-in“ hibrido alternatyva taps ekonomiškai patraukli.

Kodėl „Volvo“ tokio žingsio negali padaryti anksčiau? Dėl jų dyzelinių jėgainių populiarumo: devyni iš dešimties XC90 yra parduodami su dyzeliniais varikliais, o kas antras Europoje parduodamas „Volvo“ taip pat varomas dyzelinu.

Automobilių gamintojai neramiai laukia 2021-ųjų, kuomet vidutinis automobilis į aplinką turės išmesti vos 95 g/km CO2 emisijos. Šiandien ši riba – 130 g/km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius