-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo“ Singapūre pristatė autonominį elektrinį autobusą

„Volvo“ ir vienas Singapūro universitetas antradienį pristatė autonominį elektrinį autobusą ir žada netrukus pradėti jo bandymus.
 Autonominis „Volvo“ elektrinis autobusas
Autonominis „Volvo“ elektrinis autobusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Technologijų srityje gerokai pažengęs Singapūras yra tapęs tikrąja autonominio vairavimo technologijos „bandymų laboratorija“. Pavyzdžiui, 2016 metais miesto-valstybės gyventojai pirmieji pasaulyje galėjo išbandyti kelionę autonominiu taksi.

Švedijos autobusų gamintoja „Volvo Buses“ ir jos vietos partneris Nanjango technologijos universitetas (NTU) antradienį pristatė didelį autonominį elektrinį autobusą ir pranešė, jog netrukus pradės jį bandyti universiteto teritorijoje.

Bandymų duomenys bus panaudoti technologijos tobulinimui ir tik po to bus pradėti autonominių autobusų bandymai viešuosiuose keliuose, pranešė „Volvo“ ir NTU.

Pasak „Volvo Buses“ prezidento Hakano Agnevallo, naujasis autobusas yra „svarbus žingsnis link mūsų vizijos sukurti švaresnį, saugesnį ir išmanesnį miestą“.

Autobusas yra 12 metrų ilgio ir gali vežti beveik 80 keleivių.

Jis suvartoja 80 proc. mažiau energijos negu panašaus dydžio dyzelinis autobusas ir jame įrengti jutikliai bei navigacijos kontrolės priemonės, kurias valdo dirbtinio intelekto sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius