Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės ūkio ministerija nenori rodyti, kokiais automobiliais važinėja

Privačios Lietuvos bendrovės didžiuojasi savo prekės ženklais ir savo automobilius išpuošia taip, kad iš tolo būtų matyti, kam jie priklauso. Valdžios institucijos taip pat paženklina savo transporto priemones, tačiau kai kurios automobilius pažymi taip, lyg norėtų ne parodyti, o nuslėpti, kam jie priklauso.
Ministerijų automobiliai
Ministerijų automobiliai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ministerijų automobiliai yra apklijuojami tos ministerijos lipdukais. Jeigu automobilio kėbulas yra tamsios spalvos, lipdukas dažniausiai būna šviesus, jeigu automobilis šviesus, lipdukas – tamsus. Taip lipdukai geriausiai matomi, tačiau Žemės ūkio ministerijos mašinos paženklintos priešingai – taip, kad lipdukus įžiūrėti būtų sudėtinga.

„Tai senos mašinos, nežinau, kas ir kodėl jas taip apklijavo, bet viskas pagal reikalavimus“, – teigė žemės ūkio ministrės patarėja Jolanta Butkevičienė.

Tai senos mašinos, nežinau, kas ir kodėl jas taip apklijavo, bet viskas pagal reikalavimus, – teigė žemės ūkio ministrės patarėja Jolanta Butkevičienė.

Viskas pagal nustatytą tvarką?

Žemės ūkio ministerijos visuomenės informavimo skyriaus vyriausioji specialistė Božena Zaborovska tikino, kad ministerijos automobiliai taip žymimi pagal Vyriausybės nuo 2009-ųjų galiojantį nutarimą.

Juo nurodyta, kad tarnybinių automobilių šoninės durelės turi būti žymimos iš abiejų pusių. Didžiosios raidės turi būti ne žemesnės nei 75 mm, mažosios – ne mažiau kaip 50 mm aukščio ir 4 mm storio. Tačiau užrašo spalva ir jos intensyvumas nėra reglamentuoti.

„Žemės ūkio ministerijos tarnybiniai lengvieji automobiliai pažymėti išlaikant nustatytus reikalavimus – taip jie žymimi nuo 2009-ų metų“, – teigė B.Zaborovska.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Ministerijų automobiliai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Ministerijų automobiliai

Tačiau kitų ministerijų, pavyzdžiui, Sveikatos apsaugos ar Finansų, automobiliai žymimi taip, kad būtų gerai matoma, kam jie priklauso: ant tamsios mašinos – šviesūs lipdukai ir atvirkščiai.

Slepiama sąmoningai?

„Fakto auto“ autocentro rinkodaros specialistas Vaidotas Kviklys teigė, kad gali būti kelios tokio žymėjimo versijos. Pirmoji – užsakant lipdukus buvo neatsižvelgta, kad automobilių parke buvo skirtingų spalvų mašinos. Kitas variantas – bandoma netiesiogiai nuslėpti, kam priklauso šis automobilis.

„Yra savų pliusų, kai valdiškas automobilis nėra identifikuojamas kaip toks. Gali vairuoti ir ne darbo metu, gali naudoti asmeniniams poreikiams, niekas neskambins į ministeriją ir nesakys, kad, va, automobilis pastatytas neleistinoje vietoje ar vairuotojas nekultūringas“, – kalbėjo V. Kviklys.

Jo manymu, tai yra kiekvienos įmonės sąmoningumo reikalas, kaip reprezentuoti savo vardą ant transporto priemonių ar kitų daiktų. Tačiau privatus verslas praktiškai visada automobilius žymi taip, kad būtų aiškiai matoma, kam jie priklauso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius