-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženevoje pristatytas į „Brabus 850 6.0 Biturbo“ virtęs „Mercedes S63 AMG Coupe“

85-ojoje Ženevos automobilių parodoje savo stendus pristato ne tik automobilių gamintojai, bet ir jų tobulinimu užsiimančios kompanijos. Viena tokių – visiems gerai žinoma „Brabus“ įmonė. Šį kartą kompanija pristato iš „Mercedes S63 AMG Coupe“ sukurtą monstrą pavadinimu „Brabus 850 6.0 Biturbo“.
„Brabus 850 coupe“
„Brabus 850 coupe“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savo tikslams įgyvendinti „Brabus“ pasirinko vieną greičiausių ir galingiausių pasaulyje visais ratais varomų automobilių – „Mercedes S63 AMG Coupe“.

„Brabus“ neapsirobojo vien kompiuterio programos pakeitimais, tačiau pridėjo rankas ir prie variklio. Automobilio variklyje buvo įdėtas ilgesnis alkūninis velenas, kaltiniai stumokliai, cilindrai tapo didesni, o tokie pokyčiai lėmė, kad automobilio variklio darbo tūris išaugo nuo 5,5 iki 6 litrų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Brabus 850 coupe“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Brabus 850 coupe“

Prie viso to „Brabus“ dar sumontavo du turbokompresorius, pakeitė išmetimo sistemą ir išgavo 850 arklio jėgų esant 5400 apsisukimų per minutę. Šio monstro sukimo momentas – 1450 Nm, tačiau elektronika jį riboja iki 1150 Nm. Variklis galią į visus keturis varančiuosius ratus siunčia per septynių laipsnių automatinę pavarų dėžę.

Beje, „Brabus“ pagal užsakymą gali pagaminti modelį, varomą tik galine ašimi. Automobilius taip pat modifikuota važiuoklės sistema ir jis už standartinį modelį žemesnis dar 15 milimetrų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Brabus 850 coupe“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Brabus 850 coupe“

Po „Brabus“ patobulinimų šis „Mercedes“ iki 100 km/val. greičio įsibėgėja per 3,5 sek, o 200km/val. greičiu skrieja jau po 9,4 sek. Maksimalus greitis, kurį riboja elektronika, siekia 350 km/val.

Automobilio išorę papuošė agresyvi apdaila, nauji bamperiai, anglies pluošto difuzoriai, į bagažinės dangtį integruotas spoileris. Be jau minėtos modifikuotos išmetimo sistemos „Brabus“ dar siūlo išskirtinius lengvojo lydinio ratlankius, kurių diametras svyruoja nuo 18 iki 22 colių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Brabus 850 coupe“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Brabus 850 coupe“

Automobilio interjeras taip pat sulaukė dizainerių prisilietimo. Čia panaudota aukštos kokybės, minkšta oda, persiūta vario spalvos siūlais. Net 219 detalių padengta ta pačia spalva, kokia nudažyti ir automobilio ratlankiai. Salone taip pat naudojamas anglies pluoštas, „Alcantara“ medžiaga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius