Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 eurų įvertinti menininkės pakabukai – lyg iš akies lupti „Aliexpress“ po 70 centų

Lietuvos pirkėjai yra pamėgę kinų elektroninės prekybos gigantę „Aliexpress“, kur, pavyzdžiui, pakabuką galima įsigyti už mažiau nei eurą. Ten apsiperkanti 15min skaitytoja pastebėjo labai panašų, tik gerokai brangesnį lietuvių įkurtoje internetinėje parduotuvėje „Lovein“. Pakabuko kūrėja prisistatanti menininkė sako, kad Kinijoje gamintų papuošalų tikrai neperpardavinėja.
Pakabukai „Lovein“ ir „Aliexpress“ parduotuvėse
Pakabukai „Lovein“ ir „Aliexpress“ parduotuvėse / „Lovein“ ir „Aliexpress“ nuotr.

„Parduotuvėje siūlomi pakabukai po 14,99 euro įtartinai panašūs į parduodamus kiniškų prekių parduotuvėje „Aliexpress“. Tiesa, „Aliexpress“ pakabukas kainuoja mažiau nei 1 eurą. Taigi kas nuo ko kopijuoja? Negi kinai kopijuoja nuo lietuvaičių? Ko gero, atvirkščiai“, – laiške redakcijai rašė 15min skaitytoja.

15min pasidomėjo, kas yra parduodama lietuvės menininkės „Lovein“ elektroninėje parduotuvėje. Ten iš tiesų galima rasti pakabuką, kainuojantį 14,99 euro, tačiau itin panašų parduoda ir „Aliexpress“, tik čia kaina jau kita – 70 centų.

„Lovein“ ir „Aliexpress“ nuotr./ Pakabukai „Lovein“ ir „Aliexpress“ parduotuvėse
„Lovein“ ir „Aliexpress“ nuotr./ Pakabukai „Lovein“ ir „Aliexpress“ parduotuvėse

„Lovein“ įkūrėja: tai nėra kieno nors nuosavybė

Internete „Lovein“ prisistato kaip 2014 m. įkurtas lietuviškas prekės ženklas, siūlantis rankų darbo papuošalus, gaminamus iš natūralių akmenų.

„Lovein“ įkūrėja Eglė Jacukevičienė 15min įtikinėjo, kad savo parduotuvėje neperpardavinėja „Aliexpress“ pakabukų.

„Ne, tai nėra tie patys pakabukai. Įdėmiau pažiūrėjus matyti, jog skiriasi dydis, pats vaizdas ir detalės. Apskritai, ženklas „Pinky promise“ yra gerai visame pasaulyje žinomas gestas, reiškiantis priesaiką tarp draugų ir yra plačiai naudojamas ant papuošalų, drabužių, interjero detalių ir kitų produktų. Todėl nemanau, kad galima lyginti šį „Lovein“ produktą su „Aliexpress“ parduodamais pakabukais, juk šis gestas nėra kieno nors nuosavybė“, – komentare dėstė ji.

Nemanau, kad galima lyginti šį „Lovein“ produktą su „Aliexpress“ parduodamais pakabukais, juk šis gestas nėra kieno nors nuosavybė, – teigė E.Jacukevičienė.

E.Jacukevičienė pasakojo, kad minėtais pakabukais pradėjo prekiauti vasaros pradžioje, o visai neseniai „Vinted“ platformoje pamatė merginą, kuri bandė parduoti „Pinky promise“ gestu dekoruotus „Aliexpress“ pirktus pakabukus, meluodama, kad tai „Lovein“ gaminiai.

„Turėjau informuoti klientes, kad jos nebūtų apgautos ir nenusiviltų gavusios ne mano produktą“, – komentavo ji.

„Lovein“ įkūrėja teigė kiekvieną pakabuką gaminanti pati ir graviruojanti Lietuvoje, kai tik gauna užsakymą.

 „Aliexpress“ nuotr./ Pakabukas iš „Aliexpress“
„Aliexpress“ nuotr./ Pakabukas iš „Aliexpress“

VVTAT: perpardavinėti nėra draudžiama

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus vyresnioji patarėja Giedrė Nenartavičiūtė 15min informavo, kad VVTAT vartotojų prašymų dėl „Lovein“ nėra gavusi.

Kalbant apskritai apie perpardavinėtojus, VVTAT atstovė patikino, kad tai yra leidžiama.

„Perpardavinėti prekių teisės aktai nedraudžia, kainas pardavėjas taip pat gali nusistatyti savo nuožiūra“, – tikino ji.

Perpardavinėti prekių teisės aktai nedraudžia, kainas pardavėjas taip pat gali nusistatyti savo nuožiūra, – teigė G.Nenartavičiūtė.

Tačiau parduoti klastotes draudžia teisės aktai, todėl atsitikus tokiems atvejams vartotojai turėtų kreiptis į policiją, dėmesį atkreipia VVTAT atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius