Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

300 „Prismos“ darbuotojų bus išgraibstyti, o į milžiniškas patalpas jau taikosi konkurentai

Birželio mėnesį duris užvėrus 4-ioms Lietuvoje veikiančioms „Prisma“ parduotuvėms, be darbo liks maždaug 300 žmonių, tačiau juos, tikėtina, išgraibstys kiti prekybos tinklai. Tiesa, iki šiol „Prisma“ vidutinis atlyginimas smarkiai viršijo beveik visų konkurentų mokamas algas. Parduotuvių patalpos, kaip prognozuojama, irgi neliks tuščios – jose gali įsikurti nebūtinai parduotuvės. 
„Prisma“ Pilaitės pr.
„Prisma“
Temos: 2 Parduotuvė Prekyba

Ekspertė: darbą tikrai susiras

Kodėl „Prismos“ vietoje Pilaitėje nepabandžius padaryti didelės mokamos automobilių aikštelės? – samprotavo M.Kulbokas.

„Manau, kadangi judėjimas vyksta – vieni užsidaro, kiti atsidaro, visai neseniai turėjome „Lidl“ parduotuvių atidarymo bumą, tai kažkaip po truputį tie žmonės vis tiek atranda savo vietą“, – 15min sakė vadybos konsultavimo įmonės „Primum Esse“ direktorė Solveiga Grudienė.

Jos teigimu, visur nuolat matyti įvairių prekybos tinklų skelbimų: „reikalingi darbuotojai, priimsime, ateik, darbas arti namų ir panašiai.“

Todėl, S.Grudienės manymu, darbą birželį „Prismą“ palikusiems žmonėms tikrai pavyks susirasti.

Vilniuje „Prisma“ atidarė naują prekybos centrą
Vilniuje „Prisma“ atidarė naują prekybos centrą

„Manyčiau, kad tie žmonės, kurie dirbo „Prismoje“ ir nori tokį patį darbą dirbti, tai anksčiau ar vėliau jį susiras, nes darbuotojų kaita tose parduotuvėse, ar tai būtų kasininkas, ar salės darbuotojai, kiek žinau iš savo klientų, yra gana didelė. Žmonės juda, kažkas vasarą išvažiuoja į užsienį padirbėti, kažkas gauna darbą ir išeina dirbti į didmenininkų įmones vadybininkais ir pan. Judėjimas vyksta, ten, kur jis yra, ten yra didesnė tikimybė žmonėms tą darbą susirasti“, – aiškino ekspertė.

Konkurentai ieško darbuotojų

Jeigu tik norės, „Prismos“ darbuotojai galės pradėti dirbti kituose prekybos tinkluose, mat pastarieji nuolatos ieško darbuotojų.

Štai prekybos tinklo „Iki“ atstovė spaudai aiškino, kad ypatingą paklausą turi darbuotojai su specifinėmis kompetencijomis – mėsininkai, konditeriai, kepyklų ir kulinarijos cechų darbuotojai. Be to, vasarą „Iki“, kaip ir kiti prekybos tinklai, darbuotojų ieško papildomai.

„Kiekvieną vasarą mūsų prekybos tinkle papildomai darbuojasi apie du šimtus sezoninių darbuotojų. Dalis jų įdarbinami Lietuvoje pajūryje, kur esančiose parduotuvėse vasarą tradiciškai išauga pirkėjų srautai. Kita dalis sezoninių darbuotojų gelbsti „Iki“ parduotuvėse visoje šalyje, kad daugiau nuolatinių darbuotojų galėtų rinktis atostogas vasarą. Pasitaiko, kad savo darbą „Iki“ pradėję kaip sezoniniai darbuotojai, žmonės lieka čia dirbti ilgesniam laikui“, – aiškino B.Čaikauskaitė.

Lietuvoje dar nė metų neveikiantis Vokietijos mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ taip pat ieško darbuotojų. Bendrovės atstovės Valerijos Lebedevos teigimu, dabar prekybos tinklas turi laisvų darbo vietų centrinėje bendrovės būstinėje Vilniuje, taip pat logistikos centre Kauno rajone.

„Taip pat ieškome parduotuvių darbuotojų įvairiuose šalies miestuose. Nuolat atnaujiname „Lidl Lietuva“ darbo skelbimų sąrašą, kuriame šiandien jų yra 25“, – 15min sakė V.Lebedeva.

„Rimi" atstovė Giedrė Bielskytė taip pat aiškino, kad nuolat ieško darbuotojų: „Kad ir šiuo metu ieškome mažiausiai 50 darbuotojų, čia jau su papildomais darbuotojais vasaros metu.“

Algos – vienos didžiausių rinkoje

„Prisma“ Lietuvoje yra mažiausias prekybos tinklas tiek pagal parduotuvių, tiek darbuotojų skaičių. Tačiau darbuotojams jis buvo vienas dosniausių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybos centre
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybos centre

„Sodros“ duomenimis, vidutinis atlyginimas „Prismoje“ šių metų kovą siekė beveik 644 eurus, neatskaičius mokesčių. Didesnį darbo užmokestį iš didžiųjų prekybos tinklų moka tik „Lidl“ – 776 eurus iki mokesčių.

Toliau pagal darbo užmokestį rikiuojasi „Norfa“ – 618 eurų. Netrukus susijungsiančios „Rimi“ ir „Iki“ moka panašiai – atitinkamai 580 ir 566 eurus iki mokesčių.

Pasirodys nauji nuomininkai

Nekilnojamojo turto rinkos ekspertai įsitikinę, kad keturios milžiniško ploto parduotuvės, kuriose tebeveikia „Prisma“, tikrai neliks tuščios. Dvi „Prismos“ parduotuvės veikia Vilniuje ir tiek pat Kaune.

Vilniuje „Prisma“ atidarė naują prekybos centrą
Vilniuje „Prisma“ atidarė naują prekybos centrą

„Visų vietos yra įdomios, ir, manau, jas išnuomoti nebus problemų“, – mano Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „NewSec“ tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos šalims Mindaugas Kulbokas.

Sostinėje „Prismos“ parduotuvės įsikūrusios „Ozo“ prekybos ir pramogų centre bei Viršuliškių skersgatvyje už Spaudos rūmų.

„Ozo“ savininkams ši naujiena, tikėtina, buvo labai netikėta, nes nuomos sutartis dar galioja. Nežinia, kaip bus susitarta, kokiomis sąlygomis nutraukti. Bet ten galėtų įsikurti kitam tinklui priklausanti parduotuvė“, – samprotavo nekilnojamojo turto ekspertas.

Valerijos Guiskajos/15min nuotr./Mindaugas Kulbokas, Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „NewSec“ tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos šalims
Valerijos Guiskajos/15min nuotr./Mindaugas Kulbokas, Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „NewSec“ tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos šalims

Teritorija už Spaudos rūmų šiuo metu – viena greičiausiai augančių, čia statoma verslo centrų, daugiabučių. M.Kulbokas mano, kad čia esančioje „Prismoje“ ateityje galėtų veikti nebūtinai parduotuvė.

„Šioje sostinės dalyje apsigyvena vis daugiau žmonių, tad automobilių parkavimo vieta ten taps vis didesnė. Kodėl „Prismos“ vietoje nepabandžius padaryti didelės mokamos automobilių aikštelės?“ – samprotavo rinkos ekspertas.

Konkurentai vertins patalpas

Kaune „Prisma“ veikia Pramonės prospekte. „Ten kuriasi verslai, pačiame centre veikia batutų parkas. Netoli yra didelė „Maxima“, tad, manau, ten lengvai įsikomponuotų kokia „Rimi“, – svarstė M.Kulbokas.

Dar patrauklesnė vieta – Jonavos gatvė, kurioje didelis automobilių judėjimas. Tiesa, netoli veikia „Norfa“ ir „Iki“. Todėl M.Kulbokas spėja, kad į šį plotą gali pretenduoti „Maxima“.

„Vertinsime „Prismos“ parduotuvių vietas bei jų patogumą mūsų klientui ir esant poreikiui spręsime dėl tolesnių veiksmų“, – 15min teigė „Maxima LT“ vadovė Kristina Meidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius