Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40 tūkst. gyventojų turinčiame sostinės Antakalnio rajone liko tik vienas pašto skyrius

Prieš dvi savaites buvo panaikintas sostinės 55-asis pašto skyrius Antakalnio gatvėje. Dabar didžiausiame Vilniaus gyvenamajame rajone liko vos vienas pašto skyrius, kuriame lankytojus darbuotojai aptarnauja prie trijų langelių. Kalbinti antakalniečiai tokiu sprendimu nėra patenkinti, tačiau „Lietuvos pašto“ atstovė tikino, kad pašto skyrių teko uždaryti dėl nusidėvėjusių patalpų ir dėl darbuotojams netinkamų darbo sąlygų.
Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje
Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo gegužės 31 dienos Vilniaus 55-asis pašto skyrius, veikęs Antakalnio gatvėje 50, perkeltas į maždaug už kilometro esantį 40-ąjį pašto skyrių adresu Antakalnio gatvė 74. Kelis metus rekonstruotame ir šių metų pradžioje atidarytame pašto skyriuje apsilankė 15min.

Apie uždarymą sužinojo likus mėnesiui

Dauguma kalbintų pašto skyriaus klientų neigiamai vertino šalia Šilo tilto buvusio pašto skyriaus perkėlimą. Antakalniečių bendruomenės narys Petras pažymėjo, kad apie tai gyventojams buvo pranešta per vėlai.

„Niekas nežinojo. Gyventojai nebuvo informuoti. Antakalniečių bendruomenė apie naikinamą pašto skyrių sužinojo kažkur gegužės 10 dieną. Kai darėme apklausą, nugirdome, kad gyventojai apie sprendimą lyg ir buvo kažką nugirdę dar birželio mėnesį. Viskas buvo daroma slapta“, – pasakojo Petras.

„Lietuvos pašto“ Komunikacijos vadybininkė Reda Kazlaitė laiške 15min teigė, kad įprastai apie pašto skyrių perkėlimą informuojame prieš vieną mėnesį iki perkėlimo dienos: „Apie Antakalnio pašto perkėlimą gyventojai taip pat buvo informuoti prieš mėnesį“.

Sužinoję apie planus naikinti pašto skyrių, gegužės mėnesį Antakalniečių bendruomenės nariai parengė peticiją dėl 55-ojo „Lietuvos pašto“ skyriaus Vilniuje neuždarymo, buvo susirinkę prie Susisiekimo ministerijos, kur reikalavo, kad būtų paisoma gyventojų nuomonės, tačiau nesėkmingai.

„Mes klausėme, kodėl uždaromas pašto skyrius, tačiau į mūsų klausimus normaliai nebuvo atsakyta. Kalbėjo, kad paštas optimizuojamas, paklausus, kas yra optimizacija, kokie jos kriterijai, ar buvo planas, daryta apklausa, niekas to nepaaiškino“, – teigė Petras.

Vieno skyriaus per mažai?

Didžiausiame Vilniaus gyvenamajame rajone gyvena maždaug 40 tūkst. gyventojų. Kalbinti antakalniečiai pasakojo, kad buvo tikėtasi, jog Antakalnyje veiks du pašto skyriai.

„Pasibaigus modernizacijai, gyventojai tikėjosi, kad Antakalnyje veiks du pašto skyriai, bet ne. Aš manau, kad turėtų veikti abu“, – kalbėjo vilnietė Aleksandra.

Paklausus, kodėl buvo uždarytas 55-as Vilniaus pašto skyrius, R.Kazlaitė laiške rašė, kad toks sprendimas priimtas dėl nusidėvėjusių patalpų ir netinkamų darbo sąlygų.

„Antakalnio gatvėje 50 buvusio Vilniaus 55-ojo pašto patalpos buvo nusidėvėjusios, jų būklė nebegalėjo užtikrinti tinkamų darbo sąlygų darbuotojams: patalpos nepatogios siuntų skirstymui, laiškininkai negali patogiai pastatyti automobilio siuntų pakrovimui, nebuvo kondicionavimo sistemos. Taip pat dėl netinkamo patalpų išplanavimo ilgiau truko siuntų išdavimas prie langelio, nes siuntas tekdavo nešti klientui ir iš kitų patalpų, klientams tekdavo laukti bendroje eilėje, nes nebuvo eilių reguliavimo sistemos, paskirstančios klientų srautą“, – komentavo R.Kazlaitė.

Antakalniečių bendruomenės narys Petras aiškino, kad prie pašto gyventojams dabar teks ilgai laukti eilėje.

Manau, kad visiems antakalniečiams aptarnauti trijų langelių neužteks. Kiek lankydavausi aname pašte, visada būdavo eilės, o čia tikriausiai dar bus ilgesnės, – kalbėjo Laima.

„Lietuvos pašto“ valdžia nesirūpina gyventojų viešomis paslaugomis, kurias teikia. Tiesiog imituoja darbą. Vietoj to, kad nuomotų patalpas, galėtų čia plėsti pašto paslaugas. Juk trys langeliai keturiasdešimčiai tūkstančių žmonių yra mažai. Kiek laiko reikės stovėti eilėje?“, – retoriškai klausė pašnekovas.

Pašte sutikta vilnietė Laima pritarė Petrui.

„Manau, kad visiems antakalniečiams aptarnauti trijų langelių neužteks. Kiek lankydavausi aname pašte, visada būdavo eilės, o čia tikriausiai dar bus ilgesnės, jei visi mikrorajono gyventojai bus aptarnaujami tik šiame skyriuje. Antakalniui vieno pašto skyriaus mažai“, – kalbėjo Laima.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje

Tuo tarpu studentė Gabrielė kalbėjo priešingai.

„Tai, kad susijungė pašto skyriai, vertinu labai gerai. Man čia arčiau namų, o ir eilės žymiai mažesnės. Palyginus, kiek ten laukdavau, čia tikrai trumpiau“, – sakė ji.

Modernus pašto skyrius patogus ne visiems

Kalbinti antakalniečiai atkreipė dėmesį, kad uždaryto pašto skyrius buvo strategiškai patogioje vietoje, šalia viešojo transporto stotelių, tai leisdavo lengviau pasiekti paštą senjorams ar tėvams su vaikais.

„Šis paštas modernesnis, tačiau asmeniškai man nepatogi jo vieta – toliau nuo namų. Minusas tik dėl vietos“,– teigė pakalbintas Gintas.

Siuntinį lipnia juosta klijavusi Inga teigiamai vertino pašto atsinaujinimą ir skyrių sujungimą.

„Labai fainai. Man šitas paštas labai patinka – visada aptarnauja, eilių nebūna, siuntiniai nueina greitai – jokių problemų. Vieta taip pat man patogi, nors kitiems tikriausiai buvo patogu pašte prie Šilo tilto“, – svarstė Inga.

Lietuvos pašto komunikacijos vadybininkė teigė, kad atnaujintas Antakalnio pašto skyrius yra vienodai pasiekiamas visiems rajono gyventojams.

„Atsižvelgiant į teritorinį aptarnavimo dydį, Vilniaus 40-as paštas yra vienodai pasiekiamas visiems Antakalnio gyventojams. Antakalnio 50-as paštas buvo patogioje vietoje tik daliai Antakalnio gyventojų. Nors šalia ir yra autobusų stotelė, tačiau šalia pašto nėra kur pasistatyti automobilio, kas ypač aktualu siuntas pristatantiems ir pasiimantiems klientams. (...) Vilniaus 40-asis paštas neseniai buvo praplėstas ir atnaujintas, šalia yra automobilių pastatymo vietos, paštas lengvai pasiekiamas miesto transportu. Šiame pašte yra įdiegti sprendimai, kurie užtikrina greitesnį klientų aptarnavimą ir trumpesnį klientų laukimo eilėje laiką“, – teigė R.Kazlaitė.

Pasak „Lietuvos pašto” komunikacijos vadybininkės, šiuo metu nėra numatyta, kas įsikurs buvusiose pašto patalpose Antakalnio gatvėje 50.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius