Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Armonaitė: galimybių pasą vaistinėse, pašte ir kitur bus galima gauti po savaitės

Vyriausybė penktadienį nutarė leisti išduoti atspausdintus galimybių pasus vaistinėse, „Lietuvos pašto“ skyriuose ir kitose vietose. Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė tikisi, kad gyventojai šį dokumentą įvairiose vietose galės gauti jau kitą savaitę.

Penktadienį Vyriausybės pasitarime pritarta, kad sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Arūnas Dulkys pavestų Registrų centrui teikti galimybių paso spausdinimo paslaugą, kartu „numatant galimybę pasitelkti šios paslaugos teikimui ir kitus subjektus“.

„Darome viską, kad galimybių pasą būtų galima gauti visose labiausiai prieinamose vietose Lietuvoje – gerai išplėtotame vaistinių tinkle, „Lietuvos pašto“ atstovybėse, Sodros ir Registrų centro padaliniuose, pasobusuose. Tikslas, kad žmogui nereikėtų toli ieškoti, užtektų parodyti dokumentą, žodžiu pasakyti, kad sutinka, ir gauti. Vyriausybė šiandien priėmė teisinius sprendimus, o techniniai sprendiniai Registrų centre jau rasti“, – žurnalistams aiškino ministrė A.Armonaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galimybių pasas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galimybių pasas

Anot jos, šiuo metu dėl galimybės atspausdinti galimybių pasus gyventojams kalbamasi su „Perlo“ terminalus valdančia įmone.

Vyriausybės nutarimas šiandien buvo būtinas siekiant sumažinti biurokratines procedūras. A.Armonaitė tvirtino, kad yra privačių verslų, kurie domisi galimybe padėti žmonėms ir valstybei išduoti galimybių pasus, tačiau įprastinėmis sąlygomis tokie verslai turėtų pildyti šūsnis dokumentų, žmonėms reikėtų teikti raštiškus sutikimus. Dabar gyventojams reikės tik parodyti asmens tapatybės dokumentą.

„Mes nenorime apkrauti nei verslo, nei žmonių, nei valstybės institucijų, todėl žodinis sutarimas taip pat galios. Tas svarbiausia“, – pabrėžė ministrė.

A.Armonaitė pridūrė, kad tikimasi, jog išvardintose vietose galimybių pasą bus galima gauti jau kitą savaitę.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, galimybių pasą išsiėmė jau daugiau nei milijonas gyventojų, Registrų centras vidutiniškai kasdien išspausdina po 4,5 tūkst. galimybių pasų.

Kaip ir iki šiol, galimybių pasas bus nemokamai išduodamas Registrų centro padaliniuose, jį taip pat galima atsisiųsti savarankiškai interneto svetainėje gpasas.lt. Registrų centras šią savaitę pradėjo rengti keliones į regionus, kuriuose nėra jo padalinių, kad padėtų gyventojams išsiimti šį dokumentą, jei jie to negali padaryti naudodamiesi elektronine bankininkyste. Ateinančias dvi savaites Registrų centro mobili komanda ketina tęsti šiuos vizitus.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepytas 1 mln. 639 tūkst. 78 žmonės, visiškai vakcinuoti – 1 mln. 478 tūkst. 273.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius