Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

A.Armonaitė pakvietė Pietų Korėjos verslo milžinę „SK Group“ investuoti Lietuvoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su antros pagal dydį Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ vadovais ir pakvietė juos investuoti Lietuvoje. Susitikimo metu ministrė pristatė Lietuvos biotechnologijų ekosistemą, mokslo ir verslo bendradarbiavimo bei investicines galimybes, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nuosekliai siekiame glaudesnių ekonominių santykių su Pietų Korėja – nuo praėjusių metų rudens ten veikia mūsų šalies ambasada, o šį rugsėjį Pietų Korėjoje darbą pradėjo ir Lietuvos komercijos atašė. Tai suteiks didesnį postūmį verslui ir investicijoms tarp dviejų šalių. Mums didelė garbė, kad vienas pagrindinių Pietų Korėjos verslo milžinų domisi bendradarbiavimo galimybėmis – susitikime apsikeitėme svarbiausia informacija apie Lietuvą, jos stipriąsias sritis, teisinį reguliavimą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak ministrės, tarp aktualiausių investicijų ir bendradarbiavimo krypčių – klinikiniai ir moksliniai tyrimai, komponentų gamyba, gyvybės mokslai.

Susitikimo metu nuspręsta, kad „Investuok Lietuvoje“ potencialiems partneriams iš Pietų Korėjos išsamiau pristatys Lietuvos mokslo ir verslo galimybes.

1953 metais įkurta „SK Group“ šiuo metu vienija 186 patronuojamąsias įmones ir filialus, iš kurių didžiausios yra susijusios su energetikos, naftos ir chemijos pramone. Grupei taip pat priklauso didžiausias Pietų Korėjoje mobiliųjų telefonų paslaugų teikėjas „SK Telecom“. Grupės investicijos vien JAV iki 2025 metų sieks daugiau nei 50 milijardų dolerių. Ji taip pat yra „SK Hynix“ – antros pagal dydį pasaulyje atminties lustų gamintojos – savininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius