Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė siūlo pradėti laisvinti karantiną atidarant slidinėjimo centrus, kirpyklas, dalį parduotuvių

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pirmadienį paskelbė savo siūlymus, nuo ko reikėtų pradėti švelninti karantiną. Ji siūlo, kad remiantis susirgimų COVID-19 statistika pirmiausia būtų galima atverti slidinėjimo centrus, grožio paslaugas teikiančias įmones ir dalį parduotuvių.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Armonaitė feisbuke teigė šiuos siūlymus pateikusi Sveikatos apsaugos ministerijai, ruošiančiai karantino ribojimų atlaisvinimo planą.

Šis planas buvo svarstytas pirmadienį, ministerijų pasiūlymams duota savaitė, tačiau ministrė nurodė, kad Ekonomikos ministerija dalį pasiūlymų jau turi.

„Pirmiausiai ir kuo greičiau – leisti veikti lauko kalnų slidinėjimo centrams. Tokių centrų Lietuvoje yra šeši. Pagrindiniai reikalavimai būtų: paslaugos teikiamos tik su išankstine rezervacija, ribojamas klientų skaičius, slidinėjimo įranga nenuomojama, užtikrinti periodinę keltuvų dezinfekciją; saugūs atstumai tarp slidininkų“, – rašė A.Armonaitė.

Anot jos, švelnėjant karantinui reikėtų leisti veikti grožio – kirpimo ir manikiūro – paslaugoms, kai yra vienas klientas ir vienas paslaugos teikėjas.

Tokios paslaugos turėtų būti teikiamos užtikrinant ne mažesnį kaip 10 kvadratinių metrų patalpų plotą.

A.Armonaitė taip pat siūlo leisti veikti parduotuvėms, turinčioms tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

Tokiose parduotuvėse turėtų būti aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas pirkėjas, užtikrinant srautus prie įėjimo.

Antrasis dėl koronaviruso plitimo įvestas karantinas Lietuvoje veikia nuo lapkričio, tačiau gruodžio viduryje jį smarkiai sugriežtino dabartinė Vyriausybė.

Tuomet numatyta, kad karantinas truks iki sausio pabaigos, tačiau pirmadienį posėdžiavusi Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisija (VESK) pasiūlė jį tęsti dar bent mėnesiui.

Karantinas turėtų būti pratęstas neatšaukiant dabartinių ribojimų, tačiau tai atlaisvinimai bus svarstomi kas dvi savaites, reaguojant į viruso plitimo statistiką, paskelbė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Paslaugų sektorių galima atlaisvinti, jeigu bus mažiau nei 150 atvejų, prekybai, jeigu turi atskirą įėjimą, jeigu atvejų bus mažiau nei 200. Šią savaitę, pagal ekspertų nuomonę, tokių dalykų dar negalime pasiūlyti“, – teigė ministras, svarstydamas, kad galbūt pirmieji atlaisvinimai galimi vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius