Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 21 /17:51

Po sunkių E.Jakilaičio kaltinimų – emocingas A.Armonaitės atkirtis: turiu įrodinėti, kad nesu žirafa

Agnės Belickaitės paskyrimas „Lietuvos geležinkelių grupės“ korporatyvinių reikalų direktore sukėlė diskusijų audrą. Žinomas žurnalistas Edmundas Jakilaitis teigia, kad ekonomikos ministrės Aušrinės Armonaitės draugės, viceministro Vinco Jurgučio žmonos karjera rodo, jog senuosius „bebrus“ keičia jaunieji. Pati A.Belickaitė teigia, kad į pareigas pateko visiškai skaidriai, dalyvaujant atrankos agentūrai. A.Armonaitė teigė apie A.Belickaitės karjeros posūkį nežinojusi ir priekaištus kategoriškai atmeta.
Edmundas Jakilaitis, Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / 15min koliažas

E.Jakilaitis feisbuke parašė, kad „už kovą su korupcija atsakingos institucijos galėtų atidžiau stebėti jaunųjų bebrų iš Laisvės partijos žingsnius“.

Pasidalinęs straipsnio nuoroda apie A.Belickaitės karjerą, jis teigė, kad „LTG Korporatyvinių reikalų direktorė – partijos valdybos nario Vinco Jurgučio žmona ir partijos pirmininkės artima draugė“.

„Supratimas, kad valdžioje esi paskutinį kartą, ko gero, skatina bandyti pasemti kiek paneši“, – teigė žinomas žurnalistas, laidų vedėjas ir prodiuseris.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edmundas Jakilaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edmundas Jakilaitis

E.Jakilaitis, 15min paklaustas, ar konkurse dalyvavo ir jo žmona Rasa Jakilaitienė, teigė, kad jai skambino agentūra, tačiau jis teigė manąs, kad tai buvo tik imitacija.

„Manau, kad jai skambino agentūros, bet jai daug kas skambina. Ji pati geriau galėtų pasakyti. Kiek aš žinau, jai skambino, bet kaip paaiškėjo, čia yra imitacija“, – teigė E.Jakilaitis.

Jis patikslino manantis, kad imituojant konkursą agentūra skambino ir ragino dalyvauti daugeliui galimų kandidatų. „Bet matome kokie rezultatai. Tai kad jai kažkas skambino, tai kas gi čia tokio“, – teigė jis.

Tuo tarpu A.Belickaitė teigia, kad kaltinimai protegavimu yra nepagrįsti.

Jos teigimu, „Lietuvos geležinkeliai“ naujo korporatyvinių reikalų direktoriaus ieškojo pustrečio mėnesio, į šią poziciją kandidatavo 36 asmenys.

Ji teigia, kad turėjo darbo pokalbį su atrankos agentūra, įmonės vadovu ir žmogiškųjų išteklių darbuotoja.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos geležinkeliai
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos geležinkeliai

„Su manimi atrankos agentūra „Alliance for recruitment“ dėl pozicijos susisiekė kažkada sausį (atranka prasidėjo lapkritį). Sprendimą priėmė įmonės CEO, o pokalbius turėjau su agentūra, tuomet – su HR, galiausiai – su vadovu.

Tiek dėl procedūros. Liūdnai skamba kaltinimai partijai kišimusi.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Belickaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Belickaitė

Na, o aš pati esu ne tik Vinco žmona ar Aušrinės draugė, bet ir strateginės komunikacijos profesionalė jau gerokai daugiau nei dešimtmetį ir labai tikiuosi, kad mano darbas geležinkeliuose bus naudingas tiek įmonei, tiek Lietuvai.

Suprantu, kodėl į bet kokius ryšius visų pirma norisi žiūrėti per įtarimus ir kaltinimus, bet esame maža šalis, tad prašau suteikti man pasitikėjimo kreditą ir leisti padaryti ką galiu ir moku geriausio“, – rašė A.Belickaitė.

E.Jakilaitis atkirto, kad A.Belickaitė iš karto turėjo suprasti, jog pateko į nepotizmo situaciją.

A.Armonaitė žurnalisto priekaištus kategoriškai atmeta.

„Man yra labai gaila, kad po Edmundo Jakilaičio post’o ir jo perspausdinimo žiniasklaidoje aš turiu įrodinėti, kad nesu žirafa. Apie tai, kad Agnė pretenduoja į tas pareigas, aš nežinojau ir kad laimėjo irgi ne“, – feisbuke parašė A.Armonaitė.

Ji teigė, kad su komanda daug dirba, kad Lietuvoje įmonės būtų depolitizuotos, nepriklausomos ir kad „nebebūtų bebrų užtvankomis“.

„Todėl toks kaltinimas yra skaudus ir, aišku, lenda po oda. Šiaip, manau, Agnė pajėgi pati susirasti darbą. Gaila, kad po 30 metų vis tiek daug kas galvoja, kad viskas kaip anksčiau ir kad kažkas kažką kažkur turi įkišti, nes tik taip galima daryti karjerą“, – rašė A.Armonaitė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vincas Jurgutis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vincas Jurgutis

Naujienų agentūra BNS praėjusią savaitę pranešė, kad „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta A.Belickaitė. Ji šią savaitę pakeitė gruodžio pabaigoje įmonę palikusį Mantą Dubauską.

„LTG Grupė sparčiu žingsniu juda į Vakarus – tam įgyvendiname beprecedentę veiklos diversifikaciją ir transformaciją. Kalbėdami apie savo veiklą vadovaujamės atvirumo ir bendradarbiavimo principais, juos taikysime ir stiprinsime ir toliau“, – pranešime sakė LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Pranešime buvo teigiama, kad komunikacijos profesionalė A.Belickaitė iki šiol vadovavo vienos didžiausių NT plėtros bendrovių grupės „Omberg group“ komunikacijos ir rinkodaros padaliniui, anksčiau ji yra dirbusi komunikacijos agentūroje „Integrity PR“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius