Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Butkevičius Jonavoje susitiko su L.Lubiene ir „Achemos“ vadovais

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį apsilankė vieno didžiausių šalies koncernų „Achemos grupės“ valdomoje Jonavos trąšų gamykloje „Achema“, kuri praėjusią savaitę sumokėjo pirmąją dalį SGD terminalo išlaikymui skirto mokesčio skolos, o dėl jo statybai skirto priedo bylinėjasi teismuose.
Lyda Lubienė
Lyda Lubienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Achemos“ atstovė spaudai Janina Sabaitė Melnikovienė BNS informavo, kad premjeras susitiko su „Achemos“ generaliniu direktoriumi Ramūnu Miliausku ir pagrindine „Achemos grupės“ akcininke bei valdybos pirmininke Lyda Lubiene.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius

„Buvo aptarta esama gamyklos situacija, opiausios problemos. Kalbėta apie tai, kad dar nesuderėta dujų kaina su „Gazprom“, aptartas VIAP (viešuosius interesus atitinkančių paslaugų – BNS) mokestis, SGD terminalo mokestis. Sutarta, kad valdžios ir bendrovės dialogas turi tęstis, kad pramonė galėtų gyventi ir valstybė atsižvelgtų į pramonės kuriamą vertę“, – BNS sakė J.Sabaitė Melnikovienė.

Jos teigimu, A.Butkevičius taip pat buvo susitikęs su Jonavos profesinių sąjungų administracijos vadove Birute Daškevičiene, su kuria aptarė naują socialinį modelį.

Neoficialiomis BNS žiniomis, tai ne pirmas A.Butkevičiaus susitikimas su L.Lubiene pastaruoju metu. Neatmetama, kad premjeras galėjo įtikinti grupės akcininkus pradėti mokėti SGD terminalo išlaikymo mokestį – „Achema“ praėjusią savaitę sumokėjo 1,6 mln. eurų skolos už 20014 metų gruodžio mėnesį ir žada mokėti likusią nuo šių metų galiojančio mokesčio dalį, tačiau norėtų išvengti palūkanų ir delspinigių.

Dėl 2013 metais galiojusio SGD terminalo priedo „Achema“ bylinėjasi teismuose su „Amber grid“ ir Kainų komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius