Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Dulkys išvardijo, kokie ribojimai įsigalios kitą savaitę, kokie – rugsėjo 13-ą

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad gyventojai, neturintys galimybių paso, jau nuo kitos savaitės greičiausiai negalės eiti į kavines ar kino teatrus. O kita dalis apribojimų įsigalios nuo rugsėjo 13 dienos.

Trečiadienį Vyriausybė sutarė dėl galimybių paso prievolės norint naudotis įvairiomis veiklomis, o šį sprendimą priims kitą savaitę.

„Ribojimai įsigalios arba kitą dieną nuo pasirašymo, arba Vyriausybė numatys tą dieną“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė A.Dulkys.

Pasak jo, be galimybių paso jau netrukus nebus galima naudotis paslaugomis uždarose erdvėse, išskyrus numatytas išimtis.

„Nebūtų galimybės eiti į teatrą, į kino teatrą, o su galimybių pasu galėsime valgyti ir spragėsius, ir gerti karštą šokoladą“, – tikino ministras.

Jau netrukus be galimybių paso nebus galima naudotis viešbučių, kavinių, restoranų, barų paslaugomis, nebus galima organizuoti privačių švenčių restoranuose, kavinėse, sporto klubuose.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys

O nuo rugsėjo 13 dienos įsigalios dar daugiau ribojimų, tačiau jiems paliekamas pereinamasis laikotarpis, siekiant suteikti galimybę gyventojams pasiskiepyti. Nuo rugsėjo vidurio galimybių pasas bus privalomas ir norint lankytis didžiuosiuose prekybos centruose, grožio salonuose ar važiuojant viešuoju transportu.

Neturintys galimybių paso gyventojai galėtų lankytis nedidelėse būtiniausių prekių parduotuvėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas.

A.Dulkys pažymėjo, kad norint gauti galimybių pasą nebetiktų antigeno tyrimas, taip pat bus panaikintas nemokamas testavimas norintiems jį gauti, nebent žmogus negali skiepytis dėl medicininių priežasčių.

„Panaikinamas antigeno tyrimas, norint gauti galimybių pasą, ir būtų panaikinamas nemokamas testavimas, t. y. norint gauti galimybių pasą nemokamai būtų paliekama tik tiems, kas negali skiepytis dėl medicininių priežasčių“, – sakė ministras.

Galimybių pasą galėtų gauti tik pagal pilną skiepijimo programą vakcinuoti asmenys, persirgę koronavirusu arba turintys neigiamą PGR testo atsakymą, kai testas atliktas ne anksčiau nei prieš 48 valandas. Galimybių pasas taip pat būtų suteikiamas vaikams iki 16 metų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kirpykla
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kirpykla

Tiesa, tos parduotuvės turi turėti atskirą įėjimą iš lauko, o jų plotas turi būti mažesnis nei 1500 kv. metrų, arba jos turi būti prekybos centre, kurio bendras prekybos plotas neviršija 1500 kv. metrų.

Be galimybių paso taip pat galima nuotolinė prekyba (internetinė ar vykdoma kitomis ryšio priemonėmis) ir kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose (atsiėmimo punktuose draudžiama prekyba ar kita nesusijusi su nuotoline prekyba veikla).

Nepasiskiepiję gyventojai taip pat galės užsisakyti smulkaus remonto paslaugas, kai kontaktas tarp paslaugos gavėjo ir paslaugos teikėjo trunka ne ilgiau kaip 15 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius