Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lembergas pasitraukė iš Ventspilio laisvojo uosto valdybos

Ventspilio meras Aivaras Lembergas naujienų agentūrai BNS patvirtino pasitraukęs iš Ventspilio laisvojo uosto valdybos.
Aivaras Lembergas
Aivaras Lembergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Ventspilis

Jis sakė taip nusprendęs nenorėdamas trukdyti valdybos darbui ir kenkti uosto konkurencingumui. „Paprašiau Ventspilio miesto dūmos kuriam laikui, kol išaiškės aplinkybės, į mano vietą paskirti kitą valdybos narį“, – sakė meras.

Pasak A.Lembergo, antradienį po pietų šaukiamas neeilinis Ventspilio dūmos posėdis naujam uosto valdybos nariui paskirti.

JAV Iždo departamentas pirmadienį, minint Tarptautinę kovos su korupcija dieną, paskelbė sankcijas virtinei veikėjų Europoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje, įskaitant Latvijos oligarchą ir Ventspilio merą A.Lembergą.

Iždo departamento pranešime sakoma, kad šių priemonių pagal 2016 metų vadinamąjį Magnitskio įstatymą imamasi prieš asmenis, kurie „savo neteisėta veikla toliau griauna stabilių, saugių ir funkcionuojančių visuomenių pamatus“.

Be sankcijų A.Lembergui, Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuras (OFAC) paskelbė varžomąsias priemones prieš šiam politikui priklausančius arba jo kontroliuojamus keturis juridinius subjektus: Ventspilio laisvojo uosto valdybą, Ventspilio plėtros agentūrą, Verslo plėtros asociaciją ir Latvijos tranzito verslo asociaciją.

OFAC pranešime nurodoma, kad bendradarbiavimas su A.Lembergu ir minėtomis organizacijomis per 30 dienų turi būti nutrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius