-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Stonys: Lietuvos startuolių ekosistemai trūksta sėkmės istorijos

Besiplečiančiai Lietuvos startuolių ekosistemai trūksta vienos didelės sėkmės istorijos, skatinančios lietuvius kurti naujus startuolius, sako informacinių technologijų (IT) bendrovės „TeleSoftas“ vadovas Algirdas Stonys.
Algirdas Stonys
Algirdas Stonys / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Realiai yra lietuvių svajonė turėti startuolį vienaragį. Estai turi „Skype“, o mes ne. Mums labiausiai trūksta to „vienaragio“ ir mes esame paieškose to „vienaragio“, – spaudos konferencijoje sakė A.Stonys.

Jo teigimu, viena sėkminga bendrovė Lietuvoje paskatintų kitus žmones kurti savo įmones ir paspartintų startuolių bendruomenės plėtrą.

„Tai reikalinga patiems lietuviams. Jiems reikia sėkmės istorijų. Tada dar labiau paskatins savo įmones kurti, dar labiau nebijoti ir rizikuoti. Tas vienaragis net nereikalingas, kad reklamuotume Lietuvą, o jis reikalingas, kad padrąsintume lietuvius išeiti iš garažų“, – kalbėjo A.Stonys.

Organizatorių nuotr./Algirdas Stonys – „Telesoftas“ vadovas
Organizatorių nuotr./Algirdas Stonys – „Telesoftas“ vadovas

Startuoliai yra aukštos pridėtinės vertės sektoriuose veikiančios ir didelį augimo potencialą turinčios įmonės. Jų verslo modeliai dažnai yra netvarūs, todėl startuolių veiklą dažniausiai finansuoja išorės investuotojai, pavyzdžiui, rizikos kapitalo fondai.

Verslo skatinimo agentūros „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo padalinio „Startup Lithuania“ vadovė Roberta Rudokienė sakė, jog startuolių ekosistema šiandien – geros būklės.

„Mūsų sistema auga ir startuolių skaičius auga. Investicijų galimybių atsiranda daug ir įvairesnių. Turime startuolių, idėjų ir investicijų. Lietuvos startuolių ekosistema yra pakankamai žinoma Europoje ir plačiau. Ypatingai stiprus mūsų „fintech“ sektorius“, – spaudos konferencijoje kalbėjo R.Rudokienė.

Lietuvos verslo angelų tinklo „LitBAN“ vadovas Gytenis Galkis tvirtino, kad Lietuvos startuolių sistemai reikia laiko, kad ji augtų ir suklestėtų. Be to, jis pridūrė, kad pastaruoju metu atsiranda vis daugiau startuolių finansavimo galimybių, o tai skatina plėtrą.

„Verslios Lietuvos“ duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra maždaug 400 startuolių. Ūkio ministerija nori, jog 2020 metais jų veiktų 1 tūkst.

Trečiadienį–ketvirtadienį Vilniuje vyksta vienas didžiausių Centrinėje ir Rytų Europoje startuolių renginys „Startup Fair. Growth“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius